Sagan Tosu O17 bluft Ajax O17 af

door NielsOpdam 73

Ajax O17 heeft tijdens het tweede duel van de Future Cup een forse nederlaag geleden. De Amsterdammers verloren met 3-0 van Sagan Tosu O17. De Japanse satellietclub van Ajax was de ploeg van Dave Vos volledig de baas op De Toekomst.

Ajax begon met een flink aantal wijzigingen ten opzichte met het vorige duel tegen Juventus O17. Zo zaten Anass Salah-Eddine, Donny Warmerdam en Calvin Raatsie op de Amsterdamse bank. Sagan Tosu jaagde de ploeg van Dave Vos erg op en na zes minuten zorgde dat voor de openingsgoal. Nadat de bal hoog werd weggewerkt door Devyne Rensch, werd hij door Kodai Nishimura panklaar gelegd voor Zen Tanaka. Hij schoot Sagan Tosu op 1-0.

Na elf minuten spelen, speelde Neraysho Kasanwirjo de bal naar Rensch, maar laatstgenoemde kon niet bij de bal. Reoto Kodoma zat er tussen en gaf de bal aan Tanaka, die zijn tweede doelpunt van de middag binnenschoot. Vijf minuten later kwam de Japanse formatie er weer razendsnel uit, maar deze keer kon doelman Harm Dieker redding brengen op de inzet van Ryonosuke Sagara. De Amsterdammers werden compleet overlopen in het eerste kwartier.

In de negentiende minuut maakt Sagan Tosu de derde goal van de middag. Nadat keeper Sho Kurahara de bal uittrapt, belandt de bal na een schitterend uitgespeelde aanval voor de voeten van Sagara, die hem deze keer wel maakt. Op klokslag rust hadden de Japanners ook de 4-0 op de schoen, maar Kodama schoot hem deze keer op de paal.

Tijdens de rust wisselde Dave Vos vier keer. Sontje Hansen, Dillon Hoogewerf, Naci Ünüvar en Ian Beelen bleven achter op de bank. Max de Waal, Joshua Pynadath, Donny Warmerdam en Raphael Sarfo waren de vervangers. De Amsterdammers creëerden enkele kansen, maar wisten niet te scoren. In de 47ste minuut ging Rensch naar de kant en kwam Julius Dirksen.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was er een foutje van de terreinknecht. De sproeiers gingen alvast aan, waardoor de wedstrijd even stil werd gelegd, maar uiteindelijk werden de laatste minuten uitgespeeld. Ajax O17 heeft terecht verloren van de Japanse satellietclub en moet zondag aan de bak tegen Tottenham Hotspur O17.