Mazraoui duidelijk: 'Ik wil echt bij Ajax blijven'

door Thijs Zwagerman 130

Bron Algemeen Dagblad

Mazraoui duidelijk: 'Ik wil echt bij Ajax blijven'

door Thijs Zwagerman 130

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui wil spoedig zijn handtekening gaan zetten onder een nieuw contract bij Ajax. De verbintenis van de rechtsback loopt volgende zomer af, waardoor er Ajax veel aan gelegen is om het contract van Mazraoui te verlengen. Goed nieuws voor de Amsterdammers, want de rechtsback lijkt dit ook van plan.

Na afloop van Ajax - NEC, de wedstrijd waarin Mazraoui met een goal en een assist zeer belangrijk was voor Ajax, liet trainer Erik ten Hag blijken dat hij hoopt dat Mazraoui zijn contract gaat verlengen en langer bij Ajax blijft. ‘Ik wil ook echt bij Ajax blijven’, reageert de rechtsback in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘Dat zei ik een paar weken geleden al en dat is nog steeds zo. Maar er is nog niets te melden, er staat nog niets zwart op wit’, aldus Mazraoui.

De 23-jarige verdediger verkeert in goede vorm en daar is hij blij mee na het vele blessureleed dat hem de afgelopen seizoenen heeft geteisterd. ‘Ik voel me weer goed. Ik maak mijn acties en ben hongerig. Ik ben er weer klaar voor en heb alle pech aan de kant gezet. Het verleden is het verleden. Ik moet verder en wil graag door. Niet meer achterom kijken, maar weer verder.’

De afgelopen jaren stond Mazraoui aan de kant met diverse blessures. Het maakt dat de rechtsback zich naast het veld anders is gaan gedragen en meer inspanningen levert. ‘Ik blijf er bij dat die blessures vooral met pech te maken hadden, maar door beter als een prof te leven, kan je ze misschien een beetje voorkomen. Ik ben wat meer krachttrainingen gaan doen. Iedere dag wel bijna, soms maar 10 minuten. Ik let meer op mijn eten en slaap. Ik doe graag iets extra’s, want ik ben klaar met die blessures.’

Ten Hag waarschuwt Mazraoui: 'Er komt veel meer bij kijken'

Volgens Ten Hag kwamen de meerdere blessures van Mazraoui ook voort uit het feit dat zijn pupil zichzelf onvoldoende verzorgde. ‘Noussair is zo talentvol. Daar ligt het echt niet aan. Maar je bent niet twee keer negentig minuten in de week tijdens de wedstrijden prof. Er komt veel meer bij kijken. Hij moest ook zijn levensstijl veranderen. Neem nou zo’n Cristiano Ronaldo. Dat is een mooi voorbeeld. Die houdt het niet voor niets al zo lang vol’, besluit de Ajax-trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties