A1 speelt onnodig gelijk tegen Barca

door BvdPloeg 454

Ajax A1 heeft dinsdag in de Youth League gelijkgespeeld tegen FC Barcelona. De Amsterdammers waren heer en meester en kwamen voor rust op een 0-2 voorsprong, dankzij treffers van Adham El Idrissi en Damian van Bruggen. Na rust zorgden een rode kaart voor Ajax en een blunder aan Amsterdamse zijde voor de ommekeer, 2-2.

Samenvatting:
Ajax begon uitstekend aan het derde Youth League-duel tegen Barcelona. De Amsterdammers speelden met lef en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Na een prima actie van Vaclav Cerny wist Adham el Idrissi de openingstreffer te scoren.

Ajax bleef de aanval zoeken en was de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kreeg toch een aantal kansen. Indy Groothuizen was echter attent en voorkwam een tegentreffer. Aan Amsterdamse zijde bleef men ook gevaarlijk en Robert Muric werd in het zestienmetergebied onderuitgehaald. Aanvoerder Damian van Bruggen eiste de bal op en wist de penalty te benutten. Zodoende ging Ajax met een comfortabele voorsprong rusten, 0-2.

Na de thee ging de A1 van Ajax rustig verder met kansen creëren en El Idrissi kreeg vlak na rust twee grote kansen om zijn tweede treffer te maken, maar de aanvaller liep zich vast in de verdediging en doelman. Nathan Leyder pakte even later zijn tweede gele kaart na een domme overtreding en daarmee kwam een ommekeer in het spelbeeld. Uitblinker en aanvaller Muric werd gewisseld voor verdediger Leon Bergsma.

Na de rode prent ging Ajax wat angstiger voetballen en kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd. Barca-aanvaller Enguene wist optimaal te profiteren van de man meer situatie, 1-2. In de 79e minuut werd het zelfs gelijk, toen de centrale verdedigers van Ajax samen met keeper Groothuizen om de bal strijdden, maar Carbonell dankbaar gebruik maakte van het geblunder.

Voor Ajax was het na de gelijkmaker slechts tegenhouden en gelukkig voorkwamen de Amsterdammers erger. Door het punt tegen Barca staat Ajax A1 gelijk met de Catalanen, maar zijn de Amsterdammers wel pouleleider met vijf punten.