Ajax B1 wint Future Cup

door Sam van Raalte 177

Ajax B1 wint Future Cup

door Sam van Raalte 177

Laatst geüpdatet

TOEKOMST - Ajax B1 heeft maandagmiddag de Aegon Future Cup gewonnen in sportpark De Toekomst. In de finale werden de leeftijdsgenoten van Liverpool met 2-1 verslagen.

Samenvatting:
Ajax begon vlammend aan de wedstrijd en kreeg meteen goede kansen via Vaclav Cerny en Donny van de Beek. Het tweetal had het vizier echter niet op scherp staan. Uit een hoekschop kwam Liverpool vervolgens zomaar op voorsprong, toen Oluwaseyi Ojo een afvallende bal binnentikte. Liverpool nam vervolgens het heft in handen en domineerde tot aan de rust.

Na de pauze kwam Ajax op gelijke hoogte door een fraai uitgespeelde aanval. Abdelhak Nouri stuurde Cerny weg, die voorgaf op Adham El Idrissi. Laatstgenoemde rondde goed af. Vervolgens golfde de wedstrijd op en neer, maar in de slotfase trok Ajax aan het langste eind, toen Matthew Virtue-Thick de bal in eigen doel werkte. De verdediger werd opgejaagd door invaller Ezra Walian en zag geen andere uitweg: 2-1.

Opstelling Ajax B1: Van Bladeren; Fosu-Mensah, Sidoel, Savastano, Leyder, Nouri, Van de Beek, Matusiwa, Dilrosun, El Idrissi, Cerny.

Opstelling Liverpool B1: Wheeler, Dominic, Wilson, Rossiter, Travis, Thick, Sheron, Ojo, Burgos, Tenes, Grewitt.

Doelpunten:
6' Ojo
45' El Idrissi
55' Thick (e.d.)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties