Jong Ajax wint nipt in oefenwedstrijd tegen AFC

door Jesse ter Haar 6

Bron Ajax.nl

Jong Ajax heeft dinsdagavond een nipte zege weten te boeken in een oefenduel met amateurclub AFC, zo is te lezen via Ajax.nl. De tweededivisionist wist te scoren tegen de beloften, maar toch won Jong Ajax met 2-1.

Twee dagen geleden, op zondag, kwam Jong Ajax nog in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Toen ging het op bezoek bij ADO Den Haag. De degradant van vorig seizoen was met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer John Heitinga.

Dinsdag stond tijdens de rust nog altijd de brilstand op het scorebord. Aan het begin van de tweede helft wist doelman Charlie Setford vervolgens een penalty te keren, waarna Jong Ajax snel daarna wel een strafschop benutte.

Rond de 75ste minuut voegde Jong Ajax er nog een treffer aan toe. Steven van der Sloot was verantwoordelijk voor de 2-0. Daar bleef het niet bij, want AFC deed via Matthijs Jesse nog wel iets terug. Hij zorgde voor de 2-1. Maandag volgt de volgende wedstrijd voor de beloften. Dan spelen ze tegen FC Dordrecht.