Jeugdinternational Abdalla (14) maakt overstap van PSV naar Ajax

door Bram Bark 327

Bron Ajax Showtime

Jeugdinternational Abdalla (14) maakt overstap van PSV naar Ajax

door Bram Bark 327

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich versterkt met Mohamed Allahjabou Abdalla. De middenvelder komt over van PSV en sluit in Amsterdam aan bij Ajax O16. Abdalla is de zesde versterking voor de ploeg van trainer Frank Korpershoek. De twee jongere broers van Mohamed maken eveneens de overstap van Eindhoven naar Amsterdam en gaan spelen in respectievelijk O10 en O13.

Voor Abdalla was het zijn eerste seizoen in dienst van PSV. De aanvoerder van Nederland O15 speelde daarvoor in de jeugd van FC Eindhoven. Ajax wilde Abdalla toen ook graag hebben, maar het talent koos voor PSV. De reden destijds was de afstand. Abdalla hoefde zodoende niet te verhuizen met zijn gezin of in te trekken bij een gastgezin.

Ajax is Abdalla blijven volgen en toonde opnieuw concrete interesse. De keuze is nu op de ploeg uit de hoofdstad gevallen en ook zijn jongere broers Wail en Moeijed zijn gescout door Ajax en bewandelen hetzelfde pad. Wail gaat bij Ajax voetballen in de O10 en Moeijed in de O13. De familie verhuist richting Amsterdam en dus is een gastgezin overbodig.

Mohamed Abdalla staat te boek als groot talent en kon in Eindhoven een eerste profcontract tekenen. Dat voorstel heeft hij naast zich neergelegd. Bij Ajax tekent Abdalla in eerste instantie nog geen profcontract. Het sportieve plaatje heeft de doorslag gegeven voor de fysiek sterke middenvelder die zich afgelopen seizoen razendsnel heeft ontwikkeld. Abdalla speelt doorgaans als nummer acht.

Jeugdtransfers Ajax

Ajax O16 versterkte zich al met Sparta-talenten Ghalil Bousnane en Marouane Bentaleb, Excelsior-duo Luca de Baat en Enes Isik en Almere City-speler Sam Cuntapay. Ajax O17 voegt met Martin Henrion een talentvolle doelman toe aan de selectie. Daarnaast gaat Ajax O15 zich nog versterken met een aanvaller. Aan de andere kant wordt er ook getrokken aan Ajax-talenten. Zo zou Sean Steur de overstap van Ajax naar PSV kunnen maken en geniet onder andere Jivayno Zinhagel belangstelling van Feyenoord.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.