Ajax-talent Zinhagel dicht bij transfer naar Feyenoord: 'Alle seinen op groen'

door Robin Ridder 164

Ajax-talent Zinhagel dicht bij transfer naar Feyenoord: 'Alle seinen op groen'

door Robin Ridder 164

Laatst geüpdatet

Ajax-talent Jivayno Zinhagel lijkt heel dichtbij een transfer naar Feyenoord. Dat meldt Feyenoord Youth Watcher op X. Zinhagel is een talentvolle buitenspeler in de jeugdopleiding van Ajax die gezien wordt als een van de beste uit zijn lichting.

Zinhagel is een vijftienjarige vleugelaanvaller, die sinds 2018 in de jeugd van Ajax actief is. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Hij lijkt dus spoedig terug te keren in Rotterdam, maar dan bij Feyenoord. Het X-account Feyenoord Youth Watcher omschrijft hem als een 'heerlijke buitenspeler met een neus voor de goal'. Woensdagavond werd ook bekend dat Ajax-talent Sean Steur mogelijk naar PSV gaat.

Zinhagel speelde het afgelopen seizoen voor Ajax Onder 16. Hij kwam in 2018 over uit de opleiding van Sparta Rotterdam, maar staat nu dus voor een terugkeer in Rotterdam. Het talent speelde twee interlands voor Oranje Onder 15. In zijn debuutwedstrijd op 5 maart van dit jaar wist hij tweemaal te scoren tijdens een 4-1 overwinning op Tsjechië.

Een done deal is het overigens nog niet, maar alle seinen staan wel op groen. Feyenoord heeft behoefte aan toptalent op de vleugels, klinkt het. Zinhagel sluit vermoedelijk aan bij de O17 van de Rotterdammers, die dit seizoen kampioen werd. Mogelijk mag hij zelfs minuten maken in de Youth League.

Zinhagel bewandelt mogelijk omgekeerde weg

De afgelopen jaren gingen talenten vooral van Feyenoord naar Ajax – dat gold bijvoorbeeld voor Noa Lang en de gebroeders Timber. Nu lijkt Zinhagel de omgekeerde weg te gaan bewandelen. Zinhagel speelde eerder deze maand overigens nog namens Ajax Onder 15 tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord en scoorde tijdens een 2-3 overwinning.

Volgens Feyenoord Youth Watchter is de deal dus nog niet rond maar staan alle seinen op groen. Zinhagel heeft nog geen profcontract bij Ajax, maar geldt volgens het account wel als een van de grootste talenten in zijn leeftijdsklasse. 'Een heerlijke buitenspeler met een neus voor de goal. Een van de beste in zijn lichting', klinkt het.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.