Eindhovens Dagblad: 'PSV in de markt voor Ajax-talent Steur'

door Robin Ridder 411

Eindhovens Dagblad: 'PSV in de markt voor Ajax-talent Steur'

door Robin Ridder 411

Laatst geüpdatet

PSV zou in de markt zijn voor Ajax-talent Sean Steur. Dat meldt Rik Elfrink op X. Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad is de kampioen van Nederland aan het hengelen naar het talent van Ajax. De zestienjarige Steur was het afgelopen seizoen één van de sterkhouders van Ajax O17.

De Eindhovenaren proberen Steur uit de jeugdopleiding van Ajax weg te halen. De jonge middenvelder loopt al sinds 2016 rond in de hoofdstad, maar zou - mits hij een transfer op jonge leeftijd al zien zitten - dus de overstap naar Eindhoven kunnen maken.

Dit seizoen speelde hij 31 officiële wedstrijden in alle competities. Hierin was hij zeven keer trefzeker en was hij even vaak aangever. Tijdens de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie maakte Steur zelfs zijn debuut voor Jong Ajax.

Steur is al vanaf zijn achtste actief in de jeugdopleiding van Ajax. Eerder dit jaar vertelde Steur tegenover Ajax TV wat voor voetballer hij is. 'Ik kan spelen op acht of op zes, maar ik kan ook op tien spelen. Ik voel me overal op het middenveld goed. Ik kan goed in de kleine ruimtes voetballen. Daarnaast kan ik ook goed dribbelen en ben ik goed in het combinatiespel. Ik kan goed vooruit spelen en een spits zoeken', aldus het talent over zijn eigen kwaliteiten.

Cruijff grote voorbeeld

Steur is groot fan van Johan Cruijff en ziet hem als een voorbeeld. 'Hij is de beste speler ooit uit Nederland. Zijn bewegingen waren mooi en hij kon van overal scoren. Hij was altijd creatief en onvoorspelbaar. Dat is gewoon mooi aan hem.'

Steur genoot eerder dit jaar met volle teugen van zijn deelname aan de Future Cup. Het Onder 17-team van Ajax wist uiteindelijk het toernooi winnend af te sluiten. 'Het is het mooiste toernooi van de hele Ajax-opleiding. Sommige jongens praten hier al over sinds het begin van het seizoen.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.