Hato over stoïcijns seizoen: 'Geen problemen met belastbaarheid en fitheid'

door Youri van Straaten 12

Hato over stoïcijns seizoen: 'Geen problemen met belastbaarheid en fitheid'

door Youri van Straaten 12

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato maakt dit seizoen op jonge leeftijd veel minuten voor Ajax. Hij heeft echter nog geen problemen met zijn belastbaarheid en fitheid, zo geeft hij aan op de persconferentie voorafgaand aan het duel van donderdagavond met Olympique Marseille.

De jonge verdediger beleeft een stoïcijns seizoen en miste nog geen wedstrijd van Ajax. 'Ik ga het veld op om te doen wat ik altijd doe en dat is mijn hoofd koel houden. Dat gaat dit seizoen best aardig.' Het ging een periode minder bij Ajax, maar Hato wist zich knap staande te houden. 'Het is soms wel lastig, maar dan moet je doen wat je altijd doet. Het gaat nu weer stukje bij stukje beter.'

Ajax speelde in de Johan Cruijff ArenA tegen Olympique Marseille met 3-3 gelijk. De Amsterdamse club creëerde veel kansen, maar gaf er ook een aantal weg. Ajax gaat donderdagavond compacter spelen. 'In de thuiswedstrijd creëerden we veel kansen, dat willen we morgen (donderdag, red.) weer doen. We kregen er ook veel tegen, maar dat zal morgen niet zo zijn', zegt Hato.

Vader Hato trots: 'Ook al is het niet zijn club'

Hato scoorde afgelopen zaterdag zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. 'Een mooi moment', zo geeft hij aan. De vader van de pas zeventienjarige verdediger zat op de tribune en is een Feyenoord-fan. Hij had een deal met zijn zoon: als Hato zijn eerste doelpunt voor Ajax zou scoren, dan zit zijn vader bij de volgende thuiswedstrijd met een Ajax-shirt op de tribune. 'Hij heeft de deal zelf gemaakt, dus ik denk dat hij me graag wilde zien scoren. Hij is vooral trots, ook al is het niet zijn club.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.