Hagen vanaf 1 juli aan de slag bij Ajax als 'programmamanager Cultuur'

door Jesse ter Haar 115

Bron Het Parool

Hagen vanaf 1 juli aan de slag bij Ajax als 'programmamanager Cultuur'

door Jesse ter Haar 115

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax heeft vanaf 1 juli een programmamanager Cultuur in dienst, zo schrijft Het Parool. Het betreft Nynke Hagen, die instapt als 'uitvloeisel van de affaire rond Marc Overmars'. De voormalig directeur voetbalzaken vertrok in 2022 bij Ajax na zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Hagen heeft de nodige ervaring in het bedrijfsleven met het begeleiden van veranderingen en cultuurmanagement', zo is te lezen bij de Amsterdamse krant. 'Tot begin vorig jaar werkte ze op dit vlak bij VodafoneZiggo, de hoofdsponsor van Ajax waarvan woensdagochtend bekend werd dat het contract met twee jaar is verlengd. Het afgelopen jaar werkte Hagen bij Rabobank.'

Het aanstellen van een programmamanager Cultuur komt niet geheel uit het niets. Consultantbureau Berenschot deed onderzoek naar het werk- en sportklimaat binnen Ajax en daaruit kwam het als aanbeveling naar voren. 'Een commissie met werknemers van de club, begeleid door enkele externe deskundigen, deed een soortgelijke aanbeveling', weet men te melden. Hagen zal zich ook richten op de vereniging Ajax, waarvoor ook vrijwilligers en amateurs werkzaam zijn.

De aanstelling van de commissie en het inschakelen van Berenschot kwam als een gevolg van het vertrek van Overmars, die momenteel een door de FIFA opgelegde wereldwijde schorsing van een jaar uitzit. De bevindingen van Berenschot worden 'vertrouwelijk' genoemd. Het geschreven rapport bevat een enquête ingevuld door werknemers over de veiligheid op de werkvloer in Amsterdam, waardoor er een beeld van de werkcultuur is ontstaan.

Betrokkenheid Van Praag

President-commissaris Michael van Praag heeft een hand gehad in de aanstelling van Hagen. Hij was betrokken bij de sollicitatiegesprekken en noemt de komst van een werknemer in een dergelijke rol 'van wezenlijk belang'. 'Bij Ajax heb je te maken met zowel een sterk competitieve cultuur op de Toekomst als met werknemers op kantoor. Op allebei die plekken moet het veilig zijn. Ajax wil hierin een voorbeeldfunctie vervullen.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.