Branie: Hoe het oude logo terugkeerde op het shirt van Ajax

door Bart Veenstra 2

Bron AS

Branie: Hoe het oude logo terugkeerde op het shirt van Ajax

door Bart Veenstra 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Een nieuwe week en dus ook weer een nieuwe editie van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. In een speciale aflevering van Branie bespreekt presentator Menno Pot alle ins en outs over het oude logo dat deze zomer terugkeerde op het thuisshirt.

Te gast is Sander Huisman, de voormalig woordvoerder van supportersvereniging AFCA en jarenlang het belangrijkste gezicht achter de campagne 'Geef Ajax z'n gezicht terug'. Deze zomer keerde het oude logo terug op het thuisshirt van Ajax. 'Het deed wel wat met me. Het was een hele leuke dag om mee te maken, heel bijzonder', zegt Huisman.

In deze aflevering van Branie blikt Huisman terug op de eerste gesprekken die hij voerde met het bestuur van Ajax over de terugkeer van het oude logo. 'Ze keken ons met glazige ogen aan. Waar hadden we het over?'.

De andere gast in deze aflevering van Branie is Parool-redacteur en fervent Ajax-supporter Josien Wolthuizen. Hoe denkt zij over de terugkeer van het logo dat stamt uit een tijd waarin ze nog niet eens was geboren?

Tot slot: in deze aflevering van Branie komt ook de geschiedenis van het oude én het nieuwe logo aan bod. Waarom verving Ajax na 63 jaar in 1991 eigenlijk het oude logo? En hoe zit het met de talloze versies ervan? Presentator Menno Pot vertelt er uitgebreid over.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.