Álvarez zit schorsing in Champions League uit, alleen Timber op scherp

door BartVeenstra 75

Bron Ajax Showtime

Álvarez zit schorsing in Champions League uit, alleen Timber op scherp

door BartVeenstra 75

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax pakt dit seizoen opvallend weinig kaarten in de Champions League. Pas drie spelers van de Amsterdamse club gingen dit seizoen op de bon in het miljardenbal. Richting de uitwedstrijd tegen Besiktas betekent dat wel dat Edson Álvarez geschorst is.

Álvarez pakte dit Champions League-seizoen al drie keer een gele kaart. De Mexicaan kreeg geel tegen Sporting Portugal (1-5) en tweemaal tegen Borussia Dortmund. De regels van de UEFA schrijven voor dat een speler bij een derde gele kaart geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. Bovendien worden de gele kaarten uit de groepsfase meegenomen naar de volgende fase van het toernooi.

In de Champions League wordt een speler ook geschorst bij gele kaart nummer vijf, zeven, negen, etc. Pas na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden. Opvallend is dat er pas drie spelers van Ajax één of meerdere gele kaarten hebben gekregen in dit Champions League-seizoen.

Naast Álvarez gingen namelijk ook Jurriën Timber en Lisandro Martínez dit Champions League-seizoen op de bon. Timber kreeg tot nu toe twee gele kaarten en om die reden staat hij op scherp. Martínez kreeg pas één gele kaart en hij kan zich dus nog een gele kaart permitteren voordat hij op scherp staat.

Voor wie kiest Ten Hag bij afwezigheid van Álvarez?

Ajax speelt aankomende woensdag op bezoek bij Besiktas. De Amsterdammers kunnen in Istanbul de eerste plaats - die nu al nagenoeg zeker is - definitief veiligstellen. Dat moet het elftal van Erik ten Hag wel doen zonder Álvarez. De trainer zal dan ook een andere speler op moeten stellen. Davy Klaassen zou een directe vervanger kunnen zijn, al kan Ten Hag er ook voor kiezen om Daley Blind naar het middenveld te halen, waardoor Nicolás Tagliafico zijn kans krijgt als linksachter.

Gele kaarten Ajax in Champions League

Edson Álvarez: 3
Jurriën Timber: 2
Lisandro Martínez: 1

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties