'Ajax wil extra assistent-trainer; Schreuder mag na crisisoverleg blijven'

door Bart Veenstra 1672

Bron De Telegraaf, Algemeen Dagblad

'Ajax wil extra assistent-trainer; Schreuder mag na crisisoverleg blijven'

door Bart Veenstra 1672

Bron De Telegraaf, Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Alfred Schreuder mag voorlopig aanblijven als trainer van Ajax. Daarnaast krijgt de oefenmeester er op korte termijn mogelijk een assistent-trainer bij. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Afgelopen vrijdag, twee dagen voor De Klassieker, zou de volledige Ajax-selectie hebben aangegeven ontevreden te zijn over de huidige staf.

Daarvoor al zou erover nagedacht zijn om de boel op te schudden, zo meldt de krant. Het gesprek van afgelopen vrijdag - waar de trainers niet bij waren - zou een initiatief zijn geweest van de spelersraad. Die spelersraad bestaat uit Dusan Tadić, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber.

Toen mental coach Joost Leenders de vraag stelde wie zich allemaal aan de staf stoorde, stak iedereen zijn hand op. Men besloot dit gevoel tot na De Klassieker te 'parkeren' en er deze week verder over te praten.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de onvrede vanuit de spelersgroep zich in ieder geval niet alleen richt op Schreuder. Er sijpelen ook meer geluiden door over assistenten, die volgens meerdere spelers meer of juist minder op de voorgrond zouden moeten komen. In de afgelopen zomer nam Schreuder de Duitser Matthias Kaltenbach mee. Dat ging ten koste van Winston Bogarde. Meerdere spelers zouden laatstgenoemde graag zien terugkeren in de staf van Ajax.

Crisisoverleg bij Ajax: Schreuder mag blijven

Maandag vond er bij Ajax crisisoverleg plaats en de uitkomst daarvan is dat hoofdtrainer Schreuder vooralsnog mag blijven. De leiding van Ajax erkent dat er bepaalde beloftes aan de nieuwe Ajax-trainer niet zijn nagekomen. Daarnaast zag men veerkracht in het team tegen Feyenoord en heeft men er vertrouwen in dat er twaalf punten gepakt gaan worden in de komende vier wedstrijden: FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), SC Cambuur (uit) en RKC Waalwijk (thuis).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.