Branie: ‘Dit Ajax snakt naar vastigheid en voetbal’

door Bart Veenstra 212

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Dit Ajax snakt naar vastigheid en voetbal’

door Bart Veenstra 212

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk in De Kuip tegen Feyenoord en dat gelijkspel is niet eens zo slecht als velen vreesden. Bij de Ajax-aanhang lijkt het glas echter halfleeg en zondagavond werden de spelers dan ook opgewacht. Van een confrontatie kwam het uiteindelijk niet - de bus reed een stukje om - maar het is duidelijk dat de onrust bij Ajax aanhoudt. Genoeg om te bespreken dus in een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime.

Deze week zijn Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra te gast bij presentator Menno Pot. Ajax heeft inmiddels zes duels op rij niet weten te winnen, de club staat vijfde en rondom de club zijn er veel vraagtekens over meerdere posities.

In Branie gaat het deze week over De Klassieker. Hoe werd er naar het spel gekeken? Waar ging het mis bij Ajax en waar ging het wel goed? Wie waren de mindere spelers en wie waren de uitblinkers? Sintenie noemde het spel van Ajax 'vrij beroerd', al zou hij het elftal wel een tijdje intact laten. 'Conceiçao kwam er in De Kuip niet aan te pas, maar ik zou het (elftal, red.) tóch laten staan. Misschien moet Rensch donderdag tegen Volendam op de plek van Sánchez spelen, maar vooral niet te veel wisselen. Dit elftal snákt naar vastigheid en voetbal.'

In de spits bij Ajax stond Mohammed Kudus opgesteld en als het aan Veenstra ligt, blijft Kudus wel spelen, maar niet per se als spits. 'Kudus voldeed als spits toch niet helemaal. Hij miste twee grote kansen en voor een spits staat hij ook wel vaak buitenspel. Met Ghana heeft hij op het WK op andere posities laten zien dat hij wel echt een hele goede speler is.'

Interview Steven Berghuis

Uiteraard blijft ook het opmerkelijke interview van Steven Berghuis niet onbesproken. De middenvelder haalde na afloop van De Klassieker fors uit naar de media. Ook een opmerking van Schreuder komt aan bod. De trainer ziet groei bij Ajax, al gaf hij ook aan dat hij 'misschien de enige is die dat ziet'. In Branie gaat het verder ook over de invulling van bepaalde posities binnen de club en over de gang van zaken op de transfermarkt. Komt die nieuwe verdediger nou wel of niet?

In de komende weken moet het beter bij Ajax en het programma lijkt in Amsterdams voordeel. Ajax heeft op papier makkelijkere tegenstanders dan koploper Feyenoord en dus moet er ingelopen worden. Pot heeft daar in ieder geval vertrouwen in. 'Ajax kan de komende weken iets van de stress afschudden.'

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Europese wedstrijden te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.