Branie: 'Conceição moet je nu blijven opstellen, maar doet Schreuder dat ook?’

door Cristian de Jong 226

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Conceição moet je nu blijven opstellen, maar doet Schreuder dat ook?’

door Cristian de Jong 226

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax begon 2023 met puntenverlies. Op bezoek bij NEC kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel, al had de score zomaar hoger op kunnen lopen. Met dit gelijke spel wist Ajax niet te profiteren van het puntenverlies van de concurrentie. Veel om over na te praten in Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime.

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Bademba Barrie blikken niet alleen terug op de wedstrijd van afgelopen zondag in Nijmegen. Ook komt het vertrek van Daley Blind ter sprake. Daarnaast gaat men in op de wanorde binnen de het bestuur.

Sintenie zag tegen NEC een lichtpunt. Portugees Francisco Conceição maakte namelijk een goede indruk. 'Zo’n speler moet je nu dus een tijdje laten staan, ook als dat betekent dat je harde keuzes moet maken', weet Sintenie. 'Ik betwijfel eerlijk gezegd of Conceiçao tegen FC Twente weer in de basis staat, als iedereen weer fit is.'

Schreuder 'erg behoudend' als het gaat om het inzetten van jonge spelers

Daarnaast ziet Barrie dat Schreuder 'erg behoudend' is als het gaat om het inzetten van jonge spelers. 'In Nijmegen liepen Conceiçao en Taylor op hun laatste benen, maar wisselde Schreuder onbegrijpelijk laat.' Aankomende woensdag speelt Ajax een bekerduel op bezoek bij FC Den Bosch. Aankomend weekend neemt de ploeg van Schreuder het in eigen huis op tegen het sterke FC Twente.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.