Branie: 'Tijd winnen tot aan het WK en daarna de grote vraag: hoe verder met Ajax?'

door BadembaBarrie 129

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Tijd winnen tot aan het WK en daarna de grote vraag: hoe verder met Ajax?'

door BadembaBarrie 129

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax verloor afgelopen zondag met 1-2 van PSV na een teleurstellende wedstrijd. Dat betekent dat Ajax weer geen topwedstrijd weet te winnen. Hoe nu verder? We bespreken het in de Ajax-podcast Branie met presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Showtime-redacteur Bademba Barrie.

Alfred Schreuder zal flink aan de bak moeten om zijn team weer aan de praat te krijgen. 'Cruciale vraag voor een trainer: krijg je de kleedkamer nog mee?', zegt Sintenie. Zo denkt Barrie dat Schreuder het niet meer zal omdraaien.

'Hoe moet het nu verder met Ajax?'

Ajax wist tegen PSV niet te overtuigen en kwam nauwelijks aan voetballen toe. In de 'crisiseditie' van de Branie-podcast wordt er uitgebreid nagepraat over het verlies tegen de Eindhovenaren. 'De directie zal nu hopen dat Ajax tot aan het WK wat tijd weet te winnen door Vitesse en Emmen te verslaan. Daarna, in de winterstop, staan ze voor de vraag: hoe moet het nu verder met Ajax?', aldus Sintenie, die van mening is dat een trainerswissel halverwege het seizoen je meestal de landstitel gaat kosten. 'Maar voor verdergaan op de huidige voet geldt dat mogelijk ook.'

Ook de wedstrijden voor de winterstop komen aan bod in de laatste aflevering van Branie in 2022.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.