Branie: ‘Schreuder heeft de hiërarchie totaal uit de Ajax-selectie gewisseld’

door Jesse ter Haar 205

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Schreuder heeft de hiërarchie totaal uit de Ajax-selectie gewisseld’

door Jesse ter Haar 205

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax kende een teleurstellend einde van de eerste seizoenshelft. Midweeks kwam de Amsterdamse club niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse, waarna het zaterdag tegen FC Emmen een 1-3 voorsprong uit handen gaf: 3-3. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gaat het over deze twee wedstrijden.

Presentator Menno Pot bespreekt de actuele gang van zaken rondom Ajax dit keer met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-verslaggever Jesse ter Haar. In deze aflevering van Branie gaat het onder meer over het totale gebrek aan lijn en hiërarchie en over de dilemma’s die voor Ajax op tafel liggen in deze extra lange winterstop.

'Je ziet dat er totaal geen hiërarchie meer in het elftal zit', zegt Sintenie. 'Die heeft Schreuder er eigenhandig uitgewrongen met al zijn wissels. Dat valt hem aan te rekenen.'

'Werkweigering door Ajax-spelers is zo'n onzin'

Na afloop van het duel met FC Emmen werd gezegd dat sommige spelers zouden doen aan 'werkweigering'. Ter Haar is het daar absoluut niet mee eens. 'Dat vind ik zo'n onzin. Zeker als het over een speler als Daley Blind gaat. Het doet wel een beetje pijn dat zoiets wordt geroepen over een jongen die zo veel Ajax in zich heeft.'

Ajax voetbalt voorlopig even niet en dus gaat Branie een winterslaap houden. Pot noemt op welke Ajacieden afreizen naar Qatar voor het WK. Taylor, Berghuis, Pasveer, Blind, Klaassen, Bergwijn, Timber, Tadic, Kudus, Álvarez, Sánchez. 'Als je die namen zo hoort, dan denk ik: daar kun je toch best een fatsoenlijk team van maken', zegt Sintenie. Op maandag 10 januari is Branie er weer en kijken we hoe het ervoor staat.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.