Branie: Moeten de sterke Conceição, Kudus, Wijndal en Rensch in de basis tegen PSV?

door Bart Veenstra 315

Bron Ajax Showtime

Branie: Moeten de sterke Conceição, Kudus, Wijndal en Rensch in de basis tegen PSV?

door Bart Veenstra 315

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is na dinsdagavond officieel klaar in de Champions League voor dit seizoen. Er werd gewonnen van Rangers FC (1-3) en daarmee is een plek in de Europa League na de winterstop een feit. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt presentator Menno Pot met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra terug op het duel met de Schotten en vooruit op het duel met PSV.

Het duel met Rangers FC bleek een opmaat naar de topper tegen PSV, zo concluderen Pot, Sintenie en Veenstra woensdagochtend in Branie. 'Brian Brobbey doet het de laatste tijd goed, maar in Glasgow speelde Mohammed Kudus en die was óók erg sterk', zegt Veenstra. 'In de spits heeft Alfred Schreuder echt een luxeprobleem nu.'

Voor beide backposities zou dat ook gezegd kunnen worden. Owen Wijndal krijgt in deze aflevering van Branie de complimenten en dat geldt ook voor zijn vervanger Devyne Rensch. Richting het duel met PSV heeft Schreuder dan ook een keuze te maken (mits Wijndal op tijd fit is) en mogelijk kiest Schreuder voor snelheid op zijn backposities gezien de gevaarlijke flankaanvallers van PSV.

Moet Daley Blind vrezen voor zijn basisplaats?

'En dan Daley Blind helemaal niet opstellen?', vraagt Sintenie zich af. 'In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg Cody Gakpo steeds te veel ruimte op links. Daar moet dus een Ajaxback staan die kort op hem zit. Misschien is dat toch eerder Sánchez dan Rensch.'

In Branie wordt verder ook het spel van meerdere Ajax-spelers - waaronder Calvin Bassey, Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Francisco Conceição - besproken, gaat het vizier nog verder op PSV en wordt er ook alvast vooruitgeblikt op de Europa League-loting. De vraag is wie Ajax kan treffen? Een mogelijke tegenstander zou namelijk zomaar Manchester United kunnen zijn.

Wordt vervolgd, net als Branie. Want aankomende maandag is Branie er weer en dan blikken Pot, Sintenie en Bademba Barrie - namens Ajax Showtime - terug op deze nu al veelbesproken wedstrijd.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.