Branie: 'Schreuder ziet progressie bij Ajax, maar ik niet'

door Thijs Zwagerman 310

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Schreuder ziet progressie bij Ajax, maar ik niet'

door Thijs Zwagerman 310

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is in de Champions League gewogen en te licht bevonden, nu viermaal op rij. Napoli en Liverpool maakten samen vijftien goals tegen de Amsterdammers. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, wordt de thuiswedstrijd tegen Liverpool (0-3) nabeschouwd en wordt er besproken hoe het na 35 goede minuten zó mis kon gaan.

Trainer Alfred Schreuder liet na afloop weten dat hij progressie ziet bij zijn ploeg. 'Die zie ik niet', zegt Paroolverslaggever Dick Sintenie. 'Ik zie lethargie, vooral achterin. Er is nog altijd geen goede defensieve organisatie. Dat is toch wel kwalijk.' Presentator Menno Pot gaat nog een stap verder: 'Het lijkt eerder alsof Ajax zich sinds de start van het seizoen achteruit heeft ontwikkeld.'

Gelukkig valt er ook iets leuks te bespreken: Ajax O18 boekte in de UEFA Youth League namelijk een knappe 3-1 overwinning op Liverpool en overwintert. Ajax Showtime-redacteur en jeugdwatcher Thijs Zwagerman neemt die prestatie onder de loep. En laten we niet vergeten: Ajax 1 overwintert vrijwel zeker óók, maar dan in de Europa League, waar het gezelschap zal hebben van clubs als FC Barcelona, Manchester United en waarschijnlijk ook Juventus.

Ajax wacht een weekend zonder wedstrijd, maar maandag is Branie er gewoon, met een speciale gast: ex-Ajacied Sonny Silooy, die komt vertellen over zijn loopbaan en zijn biografie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.