Schreuder ziet aanknopingspunten: 'We zijn als team goed bij elkaar gebleven'

door Davy Lo 317

Bron RTL

Bron RTL

Ajax-trainer Alfred Schreuder kijkt met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tegen Liverpool. In de eerste helft was Ajax de betere partij en kreeg het goede kansen op de openingstreffer. Dit gebeurde niet en vlak voor rust kregen de Amsterdammers de deksel op de neus. Hoewel er volgens de trainer nog niets aan de hand was bij rust, zag hij zijn ploeg al snel in de fout gaan aan het begin van de tweede helft.

Schreuder zag aan het begin van de wedstrijd een goed Ajax spelen, zo geeft hij aan bij RTL. 'Ik denk dat we een prima eerste helft gespeeld hebben, zeker de eerste veertig minuten. We kregen goede kansen en daar moet je er één van maken. Op dit niveau is het belangrijk dat je die goal maakt. Als je de kans krijgt, wordt de wedstrijd makkelijker. Dan zie je dat zij wel de goal voor rust maken. Wij hadden met de rust gewoon 2-0 voor moeten staan.'

Over en uit

Hoewel de eerste tegentreffer op een vervelend moment viel, leek Ajax op papier nog kans te maken. 'Ik denk dat de spelers voelen dat ze het in de eerste helft goed doen, maar dan kom je 0-1 achter en dan weet je dat je tegen Liverpool weinig kansen gaat krijgen. In de rust hebben we aangegeven dat we heel veel dingen goed deden. Na de rust geven we heel makkelijk een corner weg. Dan wordt het lastig tegen zo’n Liverpool. Je zag bij de 0-3 dat het gespeeld was. Zij waren gewoon efficiënter en dan zie je de klasse van een Liverpool.'

Aanknopingspunten

Ondanks de nederlaag ziet Schreuder ook aanknopingspunten. ‘Ik vind wel dat we als team goed bij elkaar zijn gebleven. Veel beter dan tegen Napoli, dat is een groot pluspunt. We hebben ook nog wel geprobeerd om kansen uit te spelen, ook de tweede helft. Liverpool heeft tot aan de 0-1 geen kans gehad. Daar hebben we van geleerd in de uitwedstrijd, want toen gaven we te veel ruimtes weg.'

Toch overheerst na de nederlaag tegen Liverpool vooral teleurstelling. 'We zijn allemaal sportmensen. Je wilt alles winnen en dat lukt helaas niet, maar we moeten ook kijken naar de ontwikkelingen van ons als team.'