Brobbey baalt: 'De eerste twintig minuten waren top'

door Thijs Zwagerman 46

Bron RTL

Brobbey baalt: 'De eerste twintig minuten waren top'

door Thijs Zwagerman 46

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey baalt enorm van het verlies tegen Liverpool. Volgens de spits was Ajax in de openingsfase aanzienlijk beter dan Liverpool en daarom vindt Brobbey het des te pijnlijker dat Ajax woensdagavond onderuit is gegaan in de Champions League.

In gesprek met RTL blikt Brobbey terug op de wedstrijd. ‘We wilden winnen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. De eerste twintig minuten waren top. Als we daarin onze twee kansen afmaken, dan wordt het een hele andere wedstrijd. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan krijgen zij echter ook kansen. En zij scoren wel… Dit doet veel pijn. We waren in de eerste twintig minuten veel beter dan Liverpool, maar zij hebben maar één kans nodig.’

Brobbey stelt vervolgens dat Ajax na het tegendoelpunt kort voor de rust en de snelle tegendoelpunten na de rust zonder zelfvertrouwen speelde. ‘We lieten ons koppie een beetje omlaag zakken, maar we moeten hier gewoon van leren. Op naar de volgende wedstrijd. Als we elke wedstrijd spelen zoals in de eerste twintig minuten, dan moet het wel goed komen’, besluit de Ajax-spits vol vertrouwen.

Basisplaats in Champions League

Brobbey speelde tegen Liverpool pas voor het eerst dit Champions League-seizoen in de basis. De twintigjarige spits moest de voorgaande Champions League-wedstrijden toezien hoe Mohammed Kudus de voorkeur kreeg. Tegen Liverpool werd Brobbey na een uur spelen vervangen door Kenneth Taylor, die zijn rentree maakte na blessureleed.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.