Branie: 'Met elke zeperd wordt het lastiger voor Schreuder'

door Cristian de Jong 203

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Met elke zeperd wordt het lastiger voor Schreuder'

door Cristian de Jong 203

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax ging ook afgelopen weekend weer niet winnend het veld af. Het tiental van Ajax kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente in de eigen Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers hielden knap stand met een man minder. Al overheerste het gevoel van de eerste dertig minuten, waarin Ajax met elf man nauwelijks aan voetballen toekwam. Veel om over na te praten in Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime.

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-hoofdredacteur Jesse ter Haar blikken terug op de wedstrijd tegen de Tukkers. Ook wordt er vooruit gekeken op De Klassieker en praat men onder meer over het Eredivisie-debuut van nieuwkomer Gerónimo Rulli.

'Ik zie het niet meer gebeuren dat Alfred Schreuder de boel nog aan de praat krijgt', begint Ter Haar, die zich ook afvraagt waar de nervositeit vandaan kwam tijdens het eerste halfuur van de wedstrijd. De Amsterdammers werden namelijk overklast door de ploeg van trainer Ron Jans. Daarnaast komt het ontbrekende voetballend vermogen in de defensie van Ajax ter sprake.

'Sommige spelers zitten totaal niet lekker in hun vel bij Ajax'

Ajax wist al vijf competitieduels op rij niet te winnen en zodoende wordt het zelfvertrouwen binnen de selectie minder, ziet Sintenie. 'Je ziet dat sommige spelers bij Ajax totaal niet lekker in hun vel zitten. Ze maken fouten die ze onder andere omstandigheden niet maken.' Ajax zal dus met veel spanning en weinig zelfvertrouwen afreizen naar Rotterdam voor de aankomende editie van Feyenoord - Ajax.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Bestel diverse items in de Ajaxshop nu met 40% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.