Ajax begint met Kudus in spits aan Klassieker; Álvarez start als centrale verdediger

door NielsOpdam 247

Bron AS

Ajax begint met Kudus in spits aan Klassieker; Álvarez start als centrale verdediger

door NielsOpdam 247

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax begint zondagmiddag met Mohammed Kudus in de spits aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Verder start Edson Álvarez als centrale verdediger tijdens de Klassieker. De Mexicaan vervangt daar de geschorste Devyne Rensch. Ook Steven Berghuis begint zondagmiddag in de basisopstelling aan het uitduel met zijn oude club.

Gerónimo Rulli begint onder de lat bij Ajax. De Argentijn kan zich zo opmaken voor zijn tweede competitiewedstrijd als speler van de Amsterdamse club. Jorge Sánchez start zondagmiddag als rechtsachter. Jurriën Timber en Álvarez vormen het centrale duo bij de Amsterdammers, terwijl Calvin Bassey de linksachter is.

Doordat Álvarez als verdediger speelt, komt er een plekje vrij op het middenveld. De Mexicaan wordt op de zespositie vervangen door Kenneth Taylor. Verder beginnen Berghuis en Davy Klaassen op het middenveld. Berghuis was tijdens de afgelopen wedstrijden ziek, maar keert nu weer terug in de Ajax-basis. Voor de Ajacied is het een bijzonder duel, want het is zijn eerste Klassieker in een volle Kuip sinds zijn overstap van Feyenoord naar Ajax.

In de voorhoede keert Kudus weer terug in de spits, waardoor Brian Brobbey op de bank zit. Aanvoerder Dusan Tadić begint als linksbuiten en Francisco Conceição start vanaf de rechterflank. Steven Bergwijn zit op de bank bij Ajax. De Klassieker begint zondagmiddag om 14.30 uur in de Rotterdamse Kuip. Volg het duel hier live!

Opstelling Ajax:

Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Berghuis, Klaassen; Conceição, Kudus, Tadić.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Pasveer, Wijndal, Bergwijn, Brobbey, Lucca, Regeer, Fitz-Jim, Rasmussen, Aertssen, Hato, Jensen.

Weet Ajax weer eens een zege te boeken door Feyenoord te verslaan in De Kuip? Zet in en verdien 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.