Ajax O15 wint onnodig nipt op Varkenoord

door BvdPloeg 14

Ajax O15 wint onnodig nipt op Varkenoord

door BvdPloeg 14

Laatst geüpdatet

Ajax O15 heeft een zwaarbevochten 0-1 zege geboekt bij Feyenoord. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen waren de Amsterdammers voetballend beter, maar verzuimde de ploeg om de 0-1 van Nassef Chourak uit te breiden.

Na de teleurstellende seizoensopener tegen PSV (0-2) had Ajax wat recht te zetten en zo speelde het ook. Bij afwezigheid van de zieke Nordin Wooter stond Cedric van der Gun langs het veld en hij zag de wedstrijd pittig beginnen. Beide ploegen gingen ervoor, geen van beide kon echt de controle krijgen.

Toch was het Ajax dat de beste kansen kreeg in de openingsfase, maar doelman Mannou Berger stond goed op te letten. De wedstrijd werd wat harder, er werden wat gele kaarten uitgedeeld en het leverde natuurlijk vrije trappen op. Julian Brandes (foto) was er dichtbij, maar zag de keeper keren. In het laatste kwartier kreeg Ajax de druk er steeds beter op, al was Feyenoord in de slotminuut nog twee keer dichtbij uit een uitbraak. Charlie Setford hield zijn doel echter schoon.

Na de pauze kwam Ajax een stuk beter voor de dag. Het voetbalde meer en bleef beter uit de duels. Het leverde meteen kansen op voor Chourak en Rafael Sarfo, maar vooral de laatste had geen geluk in de afwerking. Op het moment dat Feyenoord met enkele lange ballen wat druk kon uitoefenen was het aan de overkant toch raak. Sarfo werd in de zestien onderuit gehaald en Chourak schoot vanaf elf meter beheerst binnen.

Ajax kreeg na de openingstreffer de geest en creëerde heel veel kansen. Sarfo zag de bal enkele keren opnieuw niet ingaan, alvorens Setford voor Ajax weer enkele keren handelend moest optreden om de 0-1 te verdedigen. Met hard werken slaagde de ploeg erin om de onnodig minieme voorsprong over de streep te trekken.

Opstelling Feyenoord: Berger; Van Wingerden, Ket, Bogarde, Candelaria; Van der Linden, Oetoehganal, Van Lunteren; Felicia, Lentze, Van der Heijden.
Wissels: Zechiël, Van Tol, De Blok, Dekker, Rais, El Moussaoui, Ourhris.

Opstelling Ajax: Setford; Gooijer, Brandes (foto), Camara, Aning; Jansen (Chahid, 56'), Chourak, Misehouy (Klaasen, 36'); Sarfo, Rijkhoff, Bobson (Banel, 54').
Wissels: De Graaff, Chahid, Klaasen, Banel.

Doelpunten:
0-1 Chourak (54', penalty)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties