Ajax met zeven goals simpel langs Te Werve

door Finn Dekker 331

Ajax had woensdagavond geen kind aan de amateurs van Te Werve. In de KNVB Beker werd er ruim gewonnen met 0-7. De ploeg van Erik ten Hag scoorde dus liefst zeven keer, door zes verschillende doelpuntenmakers. Kostas Lamprou, die de aanvoerdersband droeg, hield de nul.

In de eerste minuten lukte het de thuisploeg nog enigszins Ajax onder druk te zetten. Tot grote kansen kwam het echter niet. Na een kleine tien minuten was het vooral Ajax dat de bal had en in de aanval was. Debutant Perr Schuurs opende de score vervolgens na een klutsbal met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

De Amsterdammers hadden daarna niet veel moeite om afstand te vergroten. Eerst was Kasper Dolberg trefzeker. De Deen kon vogelvrij aannemen, liep een paar passen en rondde uitstekend af in de verre hoek. Vervolgens prikte Donny van de Beek, na een prima voorzet van de andere debutant, Mitchel Bakker. Voor rust werd het verschil zelfs nog vier. Zakaria Labyad zag zijn kopbal, die door de doelman verkeerd werd ingeschat, in het doel verdwijnen.

In de tweede helft, waarin Noa Lang zijn debuut maakte, wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Ajax had de bal, Te Werve verdedigde vooral. Kansen kwamen er voor Ryan Gravenberch, die net als Dolberg het alluminium raakte in Noordwijk. Maar de vijfde kwam opnieuw op naam van Labyad. Met een strakke bal in de korte hoek werd de doelman van de Hagenezen verschalkt.

Ajax bleef op zoek gaan naar een nieuwe goal, maar schakelde wel terug qua niveau en energie. Invaller Jurgen Ekkelenkamp scoorde uiteindelijk de zesde van Ajax. Het talent, die nog niet eerder scoorde in het eerste, werd prachtig weggestuurd door Schuurs, waarna de middenvelder keurig afrondde.

De doelpuntenreeks werd in de slotfase afgesloten door een goal van Gravenberch, die de derde van de avond werd met zijn eerste treffer in de hoofdmacht. Met een bekeken schuiver zette de Ajacied zijn team op een 0-7 eindstand.

Opstelling Ajax: Lamprou; Kristensen, Schuurs, Wöber, Bakker; Eiting, Van de Beek (Ekkelenkamp 58'), Gravenberch; Neres (Lang 46'), Dolberg (De Wit 75'), Labyad.
Wissels: Onana, Mazraoui, De Jong, Ziyech, De Wit, Tagliafico, Lang, Sierhuis, Ekkelenkamp

0-7 Gravenberch (82')

- Voorafgaand aan deze wedstrijd sprak Ajax Showtime met een drietal spelers van Te Werve: vice-aanvoerder Geraldo Reijntjes, linksback Benjamin El Amrani en spits Jaël Paas. Benieuwd hoe zij denken over het bekerduel met Ajax? Lees dan hier het artikel!
- Noa Lang, Perr Schuurs en Mitchell Bakker debuteerden in Ajax 1.