Timber in zijn sas met Alvarez en Martinez om hem heen: 'Het loopt lekker'

door Maurits Kappetijn 17

Jurriën Timber zit goed in zijn vel en de overwinning van Ajax op Vitesse geeft hem een nog beter gevoel richting zijn interlandperiode met het Nederlands Elftal. De centrale verdediger van Ajax geeft aan dat de communicatie en het spel tussen hem, Lisandro Martinez en Edson Alvarez soepel verloopt.

'Van minuut 1 tot 90 hebben we er bovenop gezeten, het was in mijn ogen een verdiende overwinning', analyseert Timber na de wedstrijd in gesprek met de NOS. 'Tegen Twente zaten we er niet zo lekker in als vandaag. We hadden denk ik een heel ander gevoel tijdens de wedstrijd. We waren minder slordig en we scoren meteen. Zoiets dwing je af met een heel hoog tempo.'

Wat opviel is dat het op het veld goed leek te boteren tussen Timber, Martinez en Alvarez. Het trio staat nu al enkele wedstrijden bij elkaar en volgens de jonge verdediger gaat dat goed. 'De communicatie met Lisandro en Edson voor ons loopt goed, het gaat echt lekker. Edson is verantwoordelijk voor de ballen die terugvallen, dus dan kunnen wij aanvallend ook goed van dienst zijn. Gelukkig spreken ze goed Engels, ik hoef geen Spaans te praten', voegt Timber er lachend aan toe.

Spel van Ajax volgens Timber nog niet perfect

Toch is er in het team nog ruimte voor verbetering. 'Ik denk dat we de eerste helft wel met 5-0 voor hadden kunnen staan, dat is nog wel een verbeterpuntje. Het stond ook vrij lang 1-0. Toch ga ik nu met een lekker gevoel naar het Nederlands elftal.'