TG: 'Danny Blind wordt assistent-bondscoach en treedt terug uit rvc Ajax'

door BadembaBarrie 53

Bron De Telegraaf

TG: 'Danny Blind wordt assistent-bondscoach en treedt terug uit rvc Ajax'

door BadembaBarrie 53

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Danny Blind treedt op zeer korte termijn terug als commissaris van Ajax. Dat meldt De Telegraaf maandagavond. De ras-Ajacied gaat als assistent-bondscoach van Louis van Gaal aan de slag en zodra dat officieel is aangekondigd door de KNVB zal hij zijn taken als commissaris neerleggen.

Het nieuws wordt min of meer bevestigd door rvc-voorzitter Leon Meijaard. 'Ik vind het voorbarig, maar wordt Danny assistent-bondscoach, dan treedt hij terug', spreekt hij tegenover De Telegraaf. Het terugtreden heeft alles te maken met een mogelijke belangenverstrengeling die Blind zou hebben wanneer hij assistent-bondscoach en commissaris van Ajax tegelijk zou zijn. 'Dat is een beslissing van de raad van commissarissen en Danny staat daar zelf ook achter', aldus Meijaard.

Toch hoeft het assistent-bondscoachschap geen definitief afscheid van Blind bij Ajax te betekenen. 'Wij denken na over verschillende opties. Danny is een gewaardeerd lid binnen onze rvc. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld tijdelijk terugtreedt. Dat is weer een andere situatie dan wanneer hij formeel aftreedt', legt Meijaard uit. Zodoende wil de voorzitter van de Amsterdamse Raad van Commissarissen ook nog niet te ver vooruit kijken. 'Het is hoe dan ook te vroeg om over opvolging te praten.'

https://www.sportbookies.nl/wedden-op-voetbal/oranje-leeuwinnen-overduidelijke-favoriet-tijdens-laatste-groepswedstrijd

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties