Ten Hag over Pasveer en Onana: 'Daar zit een gezonde concurrentiestrijd'

door Bauke van Elk 13

Bron Ajax TV

Ten Hag over Pasveer en Onana: 'Daar zit een gezonde concurrentiestrijd'

door Bauke van Elk 13

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Erik Ten Hag gaat in gesprek met Ajax TV in op de concurrentiestrijd tussen Remko Pasveer en André Onana. De hoofdtrainer moest door de blessure van Maarten Stekelenburg de van Vitesse overgekomen keeper een kans geven in de basis en die lijkt Pasveer met twee handen te hebben aangepakt.

Ten Hag beaamt dat Pasveer zich inmiddels uitstekend heeft aangepast aan Ajax en het team. De keeper heeft zich aangepast aan de speelwijze en is helemaal geïntegreerd, aldus de hoofdtrainer. 'Dat hij in het profiel paste was duidelijk. Dat hij Champions League-niveau had, was afwachten, maar dat hij in Nederland tot de beste keepers behoorde, dat was duidelijk.' Het was volgens Ten Hag toentertijd een logische keuze en de trainer is blij dat Pasveer het nu ook bewijst.

'Onana potentieel top 5 Europa'

Wanneer Ten Hag wordt gevraagd naar de rol van Onana in de selectie is hij duidelijk: 'Ik vind dat je als Ajax, als je topambities hebt, dat je dan de beste selectie tot je beschikking moet hebben. En op het moment dat een belangrijke schakel als Stekelenburg wegvalt en je hebt een Onana binnen je club aanwezig, dan moet je die er altijd bij nemen.'

De trainer is ondanks alles nog steeds positief over de Kameroener. 'Het is buiten iedere discussie dat hij geweldige keeperskwaliteiten heeft en dat hij zelfs potentieel heeft voor de top vijf van Europa. Dat heeft hij denk ik al heel vaak bij Ajax laten zien.' Ten Hag is blij dat Onana terug is en is content met de gezonde concurrentiestrijd tussen de palen, zoals op iedere positie op dit moment bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.