Tadić was het niet eens met beslissing Lindhout: 'Dan gaan wij niet verder'

door Timo Suur 61

Bron VoetbalPrimeur

Tadić was het niet eens met beslissing Lindhout: 'Dan gaan wij niet verder'

door Timo Suur 61

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Scheidsrechter Allard Lindhout wilde Feyenoord na de hervatting een indirecte vrije trap geven. Ajax-aanvoerder Dusan Tadić was het hier niet mee eens. De wedstrijd tussen de twee aartsrivalen werd tijdelijk gestaakt nadat Ajax-speler Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker vanuit het Feyenoord-publiek.

'Er was wel een discussie bij de scheidsrechter in de kamer. De scheidsrechter (Lindhout, red.) gaf aan dat wij een indirecte vrije trap zouden krijgen, daar was de aanvoerder van Ajax (Tadić, red.) het niet mee eens en toen zei hij: als zij een indirecte vrije trap krijgen, dan gaan wij niet verder', zo zegt Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü op de persconferentie na afloop, geciteerd door VoetbalPrimeur. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat door een scheidsrechterbal.

De twee aanvoerders kregen het - vlak voor het aanstekerincident met Klaassen- met elkaar aan de stok. Kökcü baalt ervan dat hij vaker betrokken is bij opstootjes. 'Ik heb heel vaak dat soort momenten. In de wedstrijd ben ik een vrij emotionele jongen, maar nu ik afgekoeld ben en ik terugdenk aan het moment, dan denk ik: het staat eigenlijk best wel stom. Niemand praat dat goed, maar in het moment heb je jezelf niet in de hand en doe je zulke dingen.'

Kökcü kreeg niet veel mee van het aanstekerincident

Kökcü heeft zelf niet zoveel meegekregen van het incident met Klaassen. Hij zat vol in de emotie, zo zegt hij. 'Ik was in een opstootje betrokken met Tadić. Ik heb er niet heel veel van meegekregen. Ik dacht in eerste instantie dat we naar binnen zouden gaan om het opstootje', zo zegt de aanvoerder. 'Ik ging al naar de scheidsrechter van: waar ben je mee bezig? Toen zag ik dat Davy Klaassen een wond op zijn hoofd had en dan baal je.' De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt, maar uiteindelijk wel weer hervat. De Amsterdammers wisten de finale te bereiken door Feyenoord met 1-2 te verslaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.