Tadic ondanks fraaie assist ontevreden over uitslag: 'Hadden met vier doelpunten moeten winnen'

door Bas Velzel 9

Dusan Tadic was ondanks zijn fraaie assist niet tevreden over het resultaat in de Nations League-wedstrijd tegen Slovenië. Servië stond 0-2 voor tegen de Slovenen, maar gaven de voorsprong weg. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2, tot ongenoegen van de aanvoerder.

Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. De Serven stonden al binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong en na een half uur werd die stand verdubbeld na een prachtige assist van Tadic. De aanvoerder van Ajax zette een fraaie schijnbeweging in waarna hij de bal perfect voor gaf op Aleksandar Mitrovic. 'Het kan vanaf beide kanten. Maar als ik aan de linkerkant sta, doe ik het graag op deze manier', aldus Tadic na afloop.

Het geweldige doelpunt was volgens Tadic een samenvatting van een 'fenomenale' eerste helft tegen Slovenië. 'Het publiek heeft genoten van de eerste helft en wij ook.' Na rust ging het helaas mis voor Servië. Binnen tien minuten nadat de ploegen uit de kleedkamer kwamen, stonden de Slovenen weer op gelijke hoogte. 'Dat mag niet gebeuren. We moeten maximaal geconcentreerd zijn om dit nog niet nog een keer mee te maken. Het wordt lastig als je doelpunten gaat weggeven. We hadden moeten winnen met een verschil van drie of vier goals.'

Nations League

Door het gelijkspel tegen Slovenië is het gat richting de eerste plaats in groep B4 groter geworden. Concurrent Noorwegen wist namelijk met 3-2 te winnen van Zweden, waardoor het gat nu is opgelopen tot drie punten. Op de laatste speeldag van de groepsfase van de Nations League ontmoeten Noorwegen en Servië elkaar in Noorwegen.