Schreuder duidelijk: 'Gakpo was voor ons geen optie'

door Bart Veenstra 141

Bron De Telegraaf

Schreuder duidelijk: 'Gakpo was voor ons geen optie'

door Bart Veenstra 141

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft laten weten dat Ajax Cody Gakpo geen optie voor Ajax was. De aanvaller van PSV zou door zijn management (SEG) zijn aangeboden bij de Amsterdamse club, maar volgens Schreuder was de Oranje-international simpelweg niet nodig.

Afgelopen vrijdag maakte De Telegraaf bekend dat Kees Ploegsma jr. Gakpo had aangeboden bij Ajax. 'Maar wij hebben met Dusan Tadic en Steven Bergwijn heel goede spelers op die positie (linksbuiten, red.). Hij was voor ons geen optie', aldus Schreuder, die wordt geciteerd door De Telegraaf.

Gakpo zou zelf nooit voor Ajax gaan spelen

Gakpo zelf gaf na het duel tussen FC Twente en PSV (2-1) aan dat hij nooit is aangeboden bij Ajax. Een overstap naar Ajax had er voor hem echter sowieso niet ingezeten, zo stelt hij. 'Ik ben een Eindhovenaar. Iedereen die me kent, weet dat ik nooit voor Ajax ga spelen', aldus Gakpo, die in de transferperiode hoopte op een transfer naar Manchester United. Die kwam er niet en dus bleef hij bij PSV.

Voor het weekend ging ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij al in op de berichten omtrent Gakpo. Hij sprak toen al duidelijke taal. 'Ik weet het beleid van PSV. Dan weet je dat we onze beste spelers nooit binnen Nederland zouden verkopen. Daar heb ik me nooit zorgen over gemaakt. Wat er verder omheen gebeurt en wie waar aanbiedt, daar heb ik geen boodschap aan', aldus de trainer van de Eindhovense topclub.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties