'PSV wilde Blind transfervrij overnemen van Ajax'

door Bart Veenstra 130

Bron Voetbal International

'PSV wilde Blind transfervrij overnemen van Ajax'

door Bart Veenstra 130

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV heeft onlangs een poging ondernomen om Daley Blind transfervrij over te nemen van Ajax. De ervaren verdediger liet eind december zijn contract bij Ajax ontbinden en daar hoopte men bij PSV van te profiteren, zo meldt Voetbal International.

Het medium schrijft dat Blind besloot om niet in te gaan op de interesse vanuit Eindhoven en uiteindelijk koos voor een avontuur bij Bayern München. Bij Ajax had Blind nog een contract tot de aankomende zomer, maar vlak voor het WK raakte hij in Amsterdam zijn basisplaats kwijt. Op 27 december bracht Ajax naar buiten dat het clubicoon transfervrij mocht vertrekken.

PSV hoopte Blind in te lijven, zo wordt geschreven. De Eindhovenaren zagen in Blind een welkome versterking, maar de verdediger liet de belangstelling van PSV dus aan zich voorbij gaan. Eerder schreef voormalig doelman Ronald Waterreus in zijn column ook al over een mogelijke overgang van Blind naar PSV. Blind stond ook in de belangstelling van Royal Antwerp FC, terwijl hij ook werd gelinkt aan Real Sociedad en een club uit Japan.

Blind voelt waardering bij Bayern München

Tegenover de NOS liet Blind in het afgelopen weekeinde weten zich erg op zijn gemak te voelen bij Bayern München. 'Ze lieten blijken dat ze heel veel waardering hebben voor de speler die ik ben. Dat ze blij zijn dat ik in München ben. Ze wilden me heel snel feliciteren en er een klap op geven. Dat is alleen maar mooi, natuurlijk, dat zo'n club dat naar je uitspreekt. Dat voelde heel goed.'

Voor Blind was Bayern München dan ook een kans om 'niet te laten lopen', zo stelde hij. 'Ik ga keihard werken en dan zie ik wel. Ik ben een vechter in mijn carrière en zodra het competitief wordt, ben ik er altijd bij', aldus Blind, die nog veel meer opties had. Dat stelt zijn zaakwaarnemer Kees Vos. 'Engeland, Spanje, de MLS. Er waren genoeg gesprekken gaande. Er heeft zich een flink aantal clubs gemeld. Maar als Bayern ertussen zit, waar je aan het eind van het seizoen nog met de Champions League in je handen kan staan en kampioen kan worden. Dat is doorslaggevend geweest.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.