Waterreus ziet Blind vertrekken naar Eindhoven: 'Al was het maar vanwege zijn schat aan ervaring'

door Cristian de Jong 176

Bron De Limburger

Waterreus ziet Blind vertrekken naar Eindhoven: 'Al was het maar vanwege zijn schat aan ervaring'

door Cristian de Jong 176

Bron De Limburger

Laatst geüpdatet

Ronald Waterreus heeft een idee voor het volgende hoofdstuk in de carrière van Daley Blind. De voormalig doelman denkt dat PSV de perfecte nieuwe club is voor de routinier. Ajax zou Blind echter het liefst naar het buitenland zien vertrekken.

De verdediger zal naar alle waarschijnlijkheid niet terechtkomen in Eindhoven. 'Best jammer eigenlijk, want ik zou het wel weten als ik PSV was. Een club (en voorname concurrent in de strijd om de titel) waar een speler met zijn cv onherroepelijk wél de erkenning zou krijgen die hij verdient.' Waterreus is van mening dat Blind nog een tijdje belangrijk kan zijn voor een topploeg als PSV. 'Al was het maar vanwege zijn schat aan ervaring', schrijft hij in De Limburger.

'En waarom ook niet? Rancune, weten we in topsport, is de beste drijfveer om tot grote daden te komen', schrijft de oud-keeper van PSV verder. Waterreus zou het in ieder geval een grote stunt vinden, zo schrijft hij. 'Het zou wat zijn, vindt u ook niet, Blind die straks "met pijn in het hart" het 25ste landskampioenschap van PSV viert op het Stadhuisplein in Eindhoven?'

'Blind is een kunstje geflikt'

Het vertrek van Blind bij Ajax valt daarnaast te verwijten aan coach Alfred Schreuder en de clubleiding, vindt Waterreus. 'Blind is een kunstje geflikt', weet de columnist. 'Door Schreuder, een coach die nota bene nauwelijks nog draagvlak heeft bij de Ajax-achterban.' Ook de clubleiding valt veel te verwijten, schrijft Waterreus. 'De directie die het achteloos liet gebeuren dat een van de grootste clubiconen van dit decennium halverwege een seizoen gepikeerd opstapt. Dan heb je je personeelsbeleid gewoon niet op orde.'

Bekijk hier de beste voetbal wedtips van maandag 2 januari!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.