Van Praag over vertrek Blind: 'Vind het een beetje geheimzinnig, geef gewoon duidelijkheid'

door NielsOpdam 97

Bron NH Radio Sportcafé

Van Praag over vertrek Blind: 'Vind het een beetje geheimzinnig, geef gewoon duidelijkheid'

door NielsOpdam 97

Bron NH Radio Sportcafé

Laatst geüpdatet

Michael van Praag vindt de situatie rondom het vertrek van Daley Blind 'een beetje geheimzinnig'. Dat vertelt de oud-voorzitter van de Amsterdamse club zaterdagochtend in NH Radio Sportcafé. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Ajax en Blind de lopende arbeidsovereenkomst hadden ontbonden.

Eerder kwam er ook naar buiten dat Danny Blind niet terugkeert in de raad van commissarissen van de Amsterdammers. 'De familie Blind is wat mij betreft onlosmakelijk aan Ajax verbonden. Ze hebben veel aan ze te danken en andersom ook', begint Van Praag. 'Een speler komt en gaat, dat begrijp ik ook nog, maar de geheimzinnigheid eromheen...'

In zijn verklaring schreef Daley Blind onder andere dat hij door 'omstandigheden' vertrekt bij Ajax, maar hij gaf verder geen reden voor zijn vertrek uit Amsterdam. 'Ik vind het - helaas - een beetje geheimzinnig, het opent de weg naar speculaties en dat is altijd jammer... Geef gewoon duidelijkheid. Waarom ga je nou precies weg?'

'Dat gun ik die jongen niet en dat gun ik Ajax ook niet'

Naar verluidt vertrekt de ervaren verdediger, omdat hij ruzie zou hebben met trainer Alfred Schreuder. 'Ik vind het jammer dat een speler weggaat door een ruzie met een trainer, of door misverstanden. Dat gun ik die jongen niet en dat gun ik Ajax ook niet. Maar we weten niet wat er precies aan de hand is', vervolgt Van Praag zijn verhaal.

Ook Danny Blind maakte deze week bekend niet terug te keren bij Ajax en ook dat betreurt Van Praag. 'Want hij was een hele goede commissaris, dus dat vind ik als Ajacied heel jammer. Maar het ene heeft volgens mij ook te maken met het ander. Zeg het dan gewoon als dat zo is', doelt de oud-voorzitter op het vertrek van Daley Blind bij Ajax.

Sportbookies behaalde vrijdag een percentage van 88% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor speelronde 18 in de Premier League nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.