'Op bestuurlijk niveau al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar'

door Timo Suur 195

Bron Algemeen Dagblad

'Op bestuurlijk niveau al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar'

door Timo Suur 195

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Er zijn op bestuurlijk niveau bij Ajax al langere tijd grote twijfels over de capaciteiten van algemeen directeur Edwin van der Sar. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. De voormalig keeper van Ajax wordt als schuldige aangewezen bij een hoop dossiers, maar de ochtendkrant schrijft ook dat niemand bij de Amsterdamse club nu de macht heeft om Van der Sar de laan uit te sturen.

'De oud-keeper geniet op de dagelijkse werkvloer nog best wat steun, maar op bestuurlijk niveau zijn er al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar', zo valt er te lezen. Volgens het Algemeen Dagblad wordt de algemeen directeur een tekort aan visie, communicatie en daadkracht verweten bij een hoop zaken bij de Amsterdamse club.

Er wordt echter geschreven dat op dit moment niemand binnen Ajax de macht heeft om Van der Sar weg te sturen. Sinds het vertrek van Danny Blind als voetbalcommissaris in de Raad van Commissarissen - in december 2022 - was de RvC bij de Amsterdammers niet compleet, maar met de benoeming van Jan van Halst op vrijdag 26 mei 2023 komt er een einde aan deze zoektocht. Echter is niemand zeker van zijn plek, want er moet een nieuwe bestuursraad komen bij Ajax en dat kan betekenen dat de RvC weer op de schop gaat. De raad heeft op zijn beurt onder andere de macht over de positie van de algemeen directeur. In dit geval is dat dus Van der Sar.

De positie van Heitinga is nog altijd onzeker

Naast de bestuurlijke crisis bij Ajax, ligt ook nog altijd het dossier omtrent het hoofdtrainerschap op tafel bij de Amsterdammers. John Heitinga stapte eind januari in als vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder, maar het is nog onzeker of hij ook volgend jaar voor de groep staat bij de club uit de hoofdstad. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is volgens het Algemeen Dagblad hard bezig om de selectie grondig door te nemen, maar de Duitser twijfelt ondertussen over de trainer voor volgend seizoen. 'Ajax heeft baat bij een ervaren trainer, zo is de algemene opinie intern', zo schrijft de ochtendkrant. 'Ondertussen wordt Heitinga als een veredelde back-up aan het lijntje gehouden.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.