Heitinga steunt Van der Sar: 'Hij doet heel veel dingen heel erg goed'

door Jesse ter Haar 142

Bron ESPN

Heitinga steunt Van der Sar: 'Hij doet heel veel dingen heel erg goed'

door Jesse ter Haar 142

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

John Heitinga wil zich na afloop van Ajax - FC Utrecht niet al te veel uitspreken over het fluitconcert van het Ajax-publiek aan het adres van Edwin van der Sar. De algemeen directeur kreeg het te verduren tijdens het afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger en op de persconferentie wordt Heitinga daarnaar gevraagd.

'Het is een icoon', begint hij zijn verhaal. 'Edwin doet heel veel dingen heel erg goed. Het is een moeizaam jaar, voor Edwin en ons allemaal. Het belangrijkste zijn de jongens waar we afscheid van nemen. De één stopt met voetballen en de ander heeft een geweldige bijdrage geleverd. De supporters komen elke wedstrijd weer om de ploeg aan te moedigen en voor hen is het ook een lastig seizoen.'

Zonder al te diep op de situatie in te gaan, vertelt Heitinga wat Ajax momenteel - los van het duel met FC Twente van volgende week - te doen staat. 'We moeten ervoor zorgen dat we vooral vooruitkijken. Je zult altijd obstakels tegenkomen, die komen wij ook tegen. Je moet door de storm heen en het is belangrijk dat we naar oplossingen gaan kijken. Dat moeten we met elkaar doen. Het hangt niet van één persoon af.'

Ajax in strijd met PSV

Volgend weekend krijgt Ajax de kans om het seizoen nog enigszins kleur te geven. De Amsterdammers hebben het niet in eigen hand, maar kunnen bij een nederlaag van PSV op bezoek bij AZ nog toeslaan in de strijd om plek twee, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren speelden zondag met 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen en dus bedraagt de achterstand van Ajax op de concurrent nog drie punten. Vanwege het betere doelsaldo van de nummer drie van de Eredivisie is een stijging op de ranglijst echter nog mogelijk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.