Van der Sar krijgt fluitconcert te verduren tijdens afscheid Stekelenburg en Reiziger

door Jesse ter Haar 226

Bron AS

Van der Sar krijgt fluitconcert te verduren tijdens afscheid Stekelenburg en Reiziger

door Jesse ter Haar 226

Bron AS

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar is zondagmiddag op een flink fluitconcert getrakteerd in de Johan Cruijff ArenA. De algemeen directeur van Ajax nam het woord tijdens het afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger voorafgaand aan FC Utrecht-thuis en daarbij lieten de aanwezige fans hun onvrede blijken.

Het is immers geen seizoen om lang te herinneren voor Ajax. Alfred Schreuder werd door de clubleiding aangesteld als vervanger van Erik ten Hag, terwijl de selectie een metamorfose onderging. De samenwerking tussen de nieuwe trainer en de samengestelde selectie was niet goed genoeg om aan de verwachtingen te voldoen. Daarbij werd Van der Sar vaak als schuldige aangewezen, want hij was het enige overgebleven directielid na het vertrek van Marc Overmars. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra voerden gedeeltelijk het technische beleid, maar konden gezien hun bevoegdheden niet te werk gaan zonder terugkoppeling aan Van der Sar.

Zondag was het de dag van Reiziger en met name Stekelenburg, die eerder deze week zijn voetbalpensioen aankondigde. De veertigjarige goalie maakte voor het laatst in zijn carrière een thuiswedstrijd mee met Ajax en rond dat duel werd er afscheid genomen van hem. Na afloop van het duel Ajax - FC Utrecht sprak Stekelenburg over een lastige dag, waarop zelfs de nuchtere Ajacied zijn emoties niet altijd kon bedwingen.

Reiziger wil verder als hoofdtrainer

Voor Reiziger geldt eveneens dat hij na het huidige seizoen afscheid neemt van Ajax. De assistent-trainer is bijna vijftig jaar oud en wil graag aan de slag gaan als hoofdtrainer. Die kans kon Ajax hem richting het nieuwe seizoen niet bieden en dus zoekt hij zijn heil elders. 'Met de keuze voor John Heitinga geeft de club ook wat aan, maar ik had voor mezelf dit seizoen al besloten dat het antwoord op nog een contract als assistent "nee" zou zijn', liet hij eerder weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.