Reiziger wil als hoofdtrainer aan de slag en vertrekt na dit seizoen bij Ajax

door Bart Veenstra 350

Bron Algemeen Dagblad

Reiziger wil als hoofdtrainer aan de slag en vertrekt na dit seizoen bij Ajax

door Bart Veenstra 350

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Michael Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax. De 49-jarige assistent-trainer, die in het bezit is van een aflopend contract, wil in het komende seizoen aan de slag als hoofdtrainer. Dat laat hij weten in een interview met het Algemeen Dagblad, dat vrijdagavond verschijnt.

Reiziger keerde in 2017 als trainer van de beloften terug bij Ajax. Voor de Amsterdamse club kwam hij eerder ruim tien jaar uit als (jeugd)speler. Met Jong Ajax werd hij in 2018 kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Daarna werd hij toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal.

In die rol boekte hij in de afgelopen jaren veel succes onder het bewind van trainer Erik ten Hag. Dit seizoen was Reiziger ook assistent onder Alfred Schreuder. Laatstgenoemde werd vanwege teleurstellende prestaties ontslagen, maar Reiziger mocht blijven zitten. Op dit moment is Reiziger de assistent van trainer John Heitinga.

Reiziger heeft de clubleiding van Ajax laten weten dat hij zijn loopbaan als hoofdtrainer wil vervolgen. Omdat hij bij de Amsterdamse club na het vertrek van Ten Hag en het ontslag van Schreuder niet in beeld was voor een promotie, wil hij zijn geluk na zes jaar elders beproeven.

Verwacht jij dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.