Bestuursraad Ajax stapt uiterlijk 1 september op wegens gebrek aan vertrouwen

door NielsOpdam 645

Bron De Telegraaf; Ajax

Bestuursraad Ajax stapt uiterlijk 1 september op wegens gebrek aan vertrouwen

door NielsOpdam 645

Bron De Telegraaf; Ajax

Laatst geüpdatet

De bestuursraad van Ajax stapt uiterlijk 1 september op wegens een gebrek aan vertrouwen. Dat hebben voorzitter Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut bekendgemaakt op de Algemene Ledenvergadering (ALV), zo meldt De Telegraaf. Ajax schrijft op de clubwebsite dat de bestuursraad 'een beroep doet op de ereleden voor de formatie van een nieuw bestuur'.

Volgens De Telegraaf is de Fluwelen Revolutie 2.0 daarmee van start gegaan. Tijdens de vergadering gaf de bestuursraad van Ajax binnen een kwartier aan op te zullen stappen. Het gebeurt al eerder als er daarvoor nog een nieuwe bestuursraad gevormd kan worden.

Het werd in de afgelopen dagen al duidelijk dat de bestuursraad een motie van wantrouwen kon verwachten tijdens de ALV. De bestuursraad is het machtigste orgaan binnen Ajax, dat 73 procent van alle aandelen vertegenwoordigt. Eijken en de overige leden dienden een voorstel in om de commissarissen van Ajax te gaan belonen. De Raad van Commissarissen bestaat uit Pier Eringa, Jan van Halst, Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Morsman.

Aanvankelijk wilde de bestuursraad de commissarissen belonen met 35.000 euro per jaar. Eringa en voetbalcommissaris Van Halst zouden een beloning van 50.000 euro krijgen. Inmiddels zijn de beloningen verlaagd tot 25.000 euro voor Schlick, Morsman en Van Oevelen, tot 35.000 euro voor Eringa en tot 45.000 euro voor Van Halst. Meerdere leden wilden stemmen over dit voorstel, maar de bestuursraad weigerde het woensdag in stemming te brengen.

'Nieuw te vormen bestuursraad zal ongetwijfeld wel naar leden luisteren'

Het opstappen kan slecht nieuws zijn voor de Raad van Commissarissen. 'De nieuw te vormen bestuursraad zal ongetwijfeld wel naar de leden luisteren en tegen een beloning van de commissarissen – of vóór een veel lagere vergoeding – zijn', schrijft De Telegraaf. Het medium voegt daaraan toe dat de nieuwe raad er ook voor kan zorgen dat er leden in de RvC komen met Ajax-DNA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.