'Bestuursraad Ajax stemt in met lagere beloningen Raad van Commissarissen'

door Brent Tomassen 92

Bron De Telegraaf

'Bestuursraad Ajax stemt in met lagere beloningen Raad van Commissarissen'

door Brent Tomassen 92

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Bestuursraad van Ajax heeft besloten de vergoedingen voor de commissarissen van de Amsterdamse club te verlagen na druk van meerdere prominenten, zo meldt De Telegraaf zaterdag. Hiermee lijkt de Bestuursraad geluisterd te hebben naar de forse kritieken die er waren op het voorstel om Pier Eringa en Jan van Halst 50.000 euro per jaar en de overige commissarissen 35.000 euro per jaar uit te keren.

'De nieuwe voorstellen zijn 25.000 euro voor iedere commissaris terwijl de voorzitter daar bovenop 10.000 euro tegemoet kan zien en de voetbalcommissaris 20.000 euro', zo schrijft de krant. 'Eringa krijgt dus 15.000 euro minder dan was afgesproken en Van Halst 5000 euro.'

Frank Eijken, voorzitter van de Bestuursraad, zag eerder niks in een wijziging van de beloningen, maar lijkt onder druk van prominente figuren rondom Ajax, waaronder Sjaak Swart en Arie van Os, nu wel akkoord te gaan met het plan voor een verlaging van de vergoedingen voor de RvC.

De definitieve beslissing zal na de Algemene Ledenvergadering op 24 mei vallen. 'Of dit op de ledenvergadering op 24 mei genoeg is om geen motie van wantrouwen te incasseren, valt af te wachten omdat er bij de leden veel meer onvrede is dan alleen de beloningsstructuur voor de commissarissen. De bekendmaking daarvan was de katalysator voor prominente leden om in opstand te komen tegen de bestuursraad', besluit De Telegraaf.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.