Nederlandse kappers boos vanwege nieuwe kapsels Ajacieden

door BartVeenstra 59

Nederlandse kappers boos vanwege nieuwe kapsels Ajacieden

door BartVeenstra 59

Laatst geüpdatet

De Nederlandse kappersvereniging noemt het 'een doorn in het oog' dat spelers van Ajax in deze lockdown te zien zijn met een net bijgewerkte haardracht. Antony heeft zijn coupe laten blonderen, terwijl David Neres met een totaal nieuw kapsel rondloopt.

Tegenover het NRC geeft de Nederlandse kappersvereniging haar mening over de nieuwe kapsels van deze voetballers. 'Bij voetballers en televisiesterren zien we regelmatig dat de coupes er goed bijgeknipt uitzien. Dat is extra zuur voor onze leden die niet in aanmerking komen voor een financiële steunregeling, maar wel dicht zijn', vertelt men.

'Sommige kappers kunnen daardoor de hypotheek, huur of boodschappen niet meer betalen. Dat is schrijnend', aldus een woordvoerder. 'Ik zag wel dat onze premier aan een knipbeurt toe is - zo hoort het. Wij zien liever alleen maar uitgegroeide en warrige kapsels op televisie.'

Ook woede in Duitsland

Ook in Duitsland zijn de kappers woedend op de voetballers. Daar richtte de kappersbond zich tot de Duitse voetbalbond. Men is van mening dat veel spelers tot op de millimeter zijn geschoren. 'Kapsels die alleen door professionele kappers met professionele apparatuur gekapt kunnen worden', vindt men. De kappers geven aan dat voetballers rolmodellen zijn voor de jeugd en nu niet het goede voorbeeld geven.

De kappersbond vraagt de Duitse voetbalbond om 'solidariteit te tonen en stelling te nemen tegen de illegale arbeid'. 'Pas gekapte voetbalsterren zetten een hele branche onder druk', waarschuwt men.

Tot en met 13 januari: 40% korting en gratis bedrukking op thuis- en uitshirt van Ajax!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties