'Jongen die Brobbey racistisch bejegende heeft excuus aangeboden aan spits en Ajax'

door NielsOpdam 71

Bron FC Twente

'Jongen die Brobbey racistisch bejegende heeft excuus aangeboden aan spits en Ajax'

door NielsOpdam 71

Bron FC Twente

De zestienjarige jongen die Brian Brobbey afgelopen zondag racistisch bejegende heeft zijn excuus aangeboden aan de spits, zo schrijft Paul van der Kraan op de website van FC Twente. De algemeen directeur van de club uit Enschede komt in een nieuwsbrief terug op het incident van afgelopen weekend.

Nadat Ajax met 3-1 had verloren op bezoek bij FC Twente vond er - net als vorig seizoen - een incident plaats rond de spelersbus van de Amsterdammers. Brobbey werd door een zestienjarige jongen racistisch bejegend. 'Arnold Bruggink is meteen de spelersbus van Ajax ingestapt om excuses aan te bieden, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit is gebeurd. De dader is opgespoord en zal een passende straf krijgen', schrijft Van der Kraan daarover.

'Inmiddels heeft deze jongen zijn excuus aangeboden aan Brian Brobbey, Ajax en FC Twente', vervolgt de algemeen directeur van de club uit Enschede zijn verhaal, waarna Van der Kraan ook kort terugblikt op een eerder incident. 'Na een vorig incident bij de spelersbus is er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen. Blijkbaar was dit nog niet voldoende.'

Zestienjarige jongen kan stadionverbod tegemoet zien

Eerder werd al duidelijk dat de jongen van zestien jaar een jarenlang stadionverbod tegemoet kan zien. Naar alle waarschijnlijkheid mag hij de komende twintig jaar geen enkel stadion in Nederland betreden. Door de maatregel hoopt de KNVB de discriminatie binnen en rond het voetbal zo effectief mogelijk tegen te gaan. 'Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij of zij een landelijk stadionverbod van 20 jaar krijgt', vertelde een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond eerder tegen RTV Oost.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.