'John van Loen heeft trainersklus in Georgië te pakken'

door Brent Tomassen 36

Bron De Telegraaf

'John van Loen heeft trainersklus in Georgië te pakken'

door Brent Tomassen 36

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Oud -Ajacied John van Loen is de nieuwe trainer van Locomotive Tbilisi, zo meldt De Telegraaf zaterdagavond. De voormalig spits van onder meer Ajax en Feyenoord tekent een contract voor vijf maanden in de hoofdstad van Georgië.

De 57-jarige Van Loen wacht een hels karwei in de voormalige Sovjet Unie-staat, laat het medium weten. Hekkensluiter Locomotive heeft in achttien duels slechts drie punten behaald. Nummer voorlaatst FC Gagra heeft er halverwege de competitie vijftien meer, maar speelde ook een wedstrijd meer. Locomotive eindigde in 2001 en 2002 als tweede in de Georgische Erovnuli Liga.

Voor de Utrechter is het zijn eerste klus als hoofdtrainer. In het verleden was hij wel jeugd- en assistent-trainer in de Domstad. Verder werkte hij bij diverse amateurclubs en was hij in het seizoen 2014-2015 Hoofd Jeugdopleiding bij FK Qarabag in Azerbeidzjan.

John van Loen speelde tussen 1991 en 1993 voor Ajax en scoorde in vijftig wedstrijden veertien keer voor Amsterdammers. Met Ajax won hij in 1992 de UEFA Cup ten koste van het Italiaanse Torino. In Italië werd het 2-2, waarna de ploeg van Louis van Gaal in eigen huis genoeg had aan een 0-0 gelijkspel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties