Heitinga ondanks nederlaag: 'Ik heb een ongelooflijk goed Jong Ajax gezien'

door Jesse ter Haar 7

Bron ESPN

Bron ESPN

John Heitinga is ondanks de 2-1 nederlaag tegen FC Emmen erg trots op Jong Ajax, zo laat hij blijken voor de camera van ESPN. Momentjes van onachtzaamheid nekten de beloften, maar over het geheel gezien zag Heitinga zijn ploeg heersen.

'Het verhaal van deze wedstrijd is dat ik een ongelooflijk goed Jong Ajax heb gezien. Met name in de eerste helft', aldus de oefenmeester. 'Ik heb een reactie gezien op de afgelopen twee wedstrijden. We hebben kunnen laten zien hoe dominant we zijn. We hebben hier uit met name in de eerste helft het spel bepaald.'

'In de tweede helft loop je tegen powerplay aan', constateert Heitinga. 'Het publiek gaat erachter staan en je geeft twee onnodige goals weg. Daarna heb ik ook weer een fris Jong Ajax gezien, dat op zoek ging om in ieder geval de gelijkmaker te maken. Ik heb vandaag een keeper gezien met een magneet in zijn handschoenen.'

Al met al neemt Heitinga zijn team dus niets kwalijk. 'Ik ben ongelooflijk trots op de ploeg. Hoe ze zich vandaag staande hebben gehouden en hier gepresteerd hebben. Ik denk dat het goede reclame was voor henzelf. Het resultaat is klote, maar het spel is een compliment naar de jongens toe.'

'Wij zijn een ontwikkelingselftal'

Bovendien benadrukt Heitinga nog maar eens dat de spelers in Jong Ajax worden klaargestoomd voor Ajax 1. 'Wij zijn een ontwikkelingselftal, willen dominant spelen en het verschil maken in balbezit. Ik denk dat je dat vandaag bij vlagen hebt gezien. Het is niet een van de minste tegenstanders waar je tegen speelt.'