Hato reist niet meer per trein naar Amsterdam: 'Heb nu een chauffeur'

door Jon van Dam 82

Bron Voetbalprimeur, VI

Hato reist niet meer per trein naar Amsterdam: 'Heb nu een chauffeur'

door Jon van Dam 82

Bron Voetbalprimeur, VI

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato reist vandaag de dag niet meer met het openbaar vervoer naar Ajax. De 17-jarige verdediger heeft een chauffeur die hem naar de club brengt, zo vertelde hij op de persconferentie na Ajax - Vitesse. Ook blikt Hato terug op de afgelopen week, waarin hij debuteerde in Oranje.

Hato geeft aan dat hij niet in zijn arm heeft geknepen na een 'droomweek'. De verdediger werd voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal en speelde een helft mee tegen Gibraltar. Als kers op de taart scoorde Hato tegen Vitesse de openingstreffer. 'Het is allemaal heel snel gegaan, maar ik moet gewoon weer door. Ik was woensdag weer geland en donderdag weer op de club. Dus dan is de focus snel weer op Vitesse.'

'Ik heb er niet heel erg bij stilgestaan', vervolgt de linkspoot, die zowel met Oranje als met Ajax de nul hield. Hato zocht nadat hij werd opgeroepen voor Oranje, gelijk zijn vrienden en familie op. 'Toen ik was opgeroepen ging ik meteen uiteten. Maar er echt nadenken over wat er allemaal is gebeurd... Nee dat heb ik nog niet gehad.' Hato ging nog niet zo lang geleden met het openbaar vervoer naar Ajax, al is daar nu geen sprake meer van. 'Dat is nu niet meer zo, ik heb een chauffeur. Of het een raar gezicht is dat een Oranje-international in de intercity naar Amsterdam zit? Het kan, toch', vertelt Hato met een glimlach.

Van 't Schip ziet in Hato een 'stabiele en gefocuste' speler

Trainer John van 't Schip is lovend over zijn pupil Hato. '‘Het is natuurlijk heel bijzonder als je zo jong bent en al zo stabiel en gefocust speelt. Dat je al debuteert en ook nog eens een vaste waarde weet te worden bij Ajax. Ik hoop dat Jorrel die weg kan doorzetten en dat hij zich blijft ontwikkelen, zodat hij voor Ajax en voor het Nederlands elftal een belangrijke speler wordt. Hij is, vind ik, een heel goede prof. Hij is serieus met zijn vak bezig en bereidt zich goed voor. En hij is fit. Laten we dat even afkloppen. Want we hebben het over een jongen van zeventien, maar hij is gewoon echt al belangrijk voor ons.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.