Haller moest en zou scoren tegen Borussia Dortmund: 'Anders niet tevreden geweest'

door Terrence Riepma 12

Bron Het Parool

Sébastien Haller wilde koste wat het kost scoren tegen Borussia Dortmund, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Het Parool. De spits van Ajax had weliswaar een assist op Daley Blind bij de 2-0 en nog eentje bij de 3-0 van Antony, maar naar eigen zeggen was hij niet tevreden geweest als het daar bij bleef.

'Over het geheel genomen was het fantastisch, maar ik denk altijd dat het beter kan', vertelt de 27-jarige. 'Dat is mijn karakter. Ik laat gemiste kansen 's nachts nog een paar keer voorbijkomen. In mijn hoofd, niet met beelden, want die heb ik niet nodig. Elk detail staat op mijn netvlies. Ik kreeg tegen Dortmund twee kansen, één voor en één na rust.'

'Dan ga je afwegen: had ik sneller moeten handelen, of juist rustiger moeten blijven? Had ik de bal eerst moeten aannemen? Had ik beter met links dan met rechts kunnen schieten?', gaat de Ivoriaans international verder. 'Maar dat is allemaal achteraf. Tijdens de wedstrijd raak ik niet in de war. Of ik nou scoor of niet, na elke kans begin je weer op nul. Als je te veel opgaat in de euforie, val je ook harder. Ik wil stabiel zijn.'

Haller was niet blij met zijn gemiste kansen in de eerste helft. Daarom moest er hoe dan ook een goal vallen in de tweede helft: 'Het is niet dat ik per se wilde scoren, maar nu wel, omdat ik die twee eerdere kansen niet had benut. Met die assist op Daley Blind en die halve assist op Antony was ik niet tevreden geweest.'

Haller krijgt alle ruimte in Champions League

In de Champions League heeft Haller puike statistieken, beter zelfs dan in de Eredivisie. De spits denkt te weten hoe dat komt: 'In Europa willen tegenstanders ook voetballen en aanvallen. Dan krijg ik voorin iets meer ruimte. In de eredivisie hebben we te maken met heel hechte defensies. Dan sta ik soms tegenover drie man en ben ik alleen bezig met ruimte maken voor anderen. Thuis tegen Cambuur wonnen we met 9-0, maar er waren geloof ik acht verschillende doelpuntenmakers.'

Dat hij zich ontpopt als aanspeelpunt, naast het al zijn van doelpuntenmaker, stelt Haller tevreden. Met de manier van spelen van Ajax is dat volgens de spits ook écht mogelijk: 'Het is fijn voor een spits als je zo hoog op het veld mag blijven, dicht bij het doel van de tegenstander. Maar het is hard werken. Zeker met mijn postuur. Ik ben geen Luis Suárez.'