De Waal krijgt voetballende ploeg bij PEC: 'Hebben we goed over gesproken met Ajax'

door Terrence Riepma 10

Bron Voetbal International

De Waal krijgt voetballende ploeg bij PEC: 'Hebben we goed over gesproken met Ajax'

door Terrence Riepma 10

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Dick Schreuder wil Max de Waal een voetballende ploeg bieden bij PEC Zwolle, zo vertelt de trainer van de Overijsselse club tegenover Voetbal International. De Waal wordt het komende halfjaar gehuurd door de hekkensluiter van de Eredivisie, die het op-één-na slechtste doelsaldo van de competitie heeft. Volgens Schreuder zal er echter niet gespeeld worden met het doel om tegentreffers te voorkomen.

De Waal, die bij Jong Ajax een voetballende ploeg gewend is, zal dat bij PEC Zwolle ook moeten krijgen. 'Daar hebben we goed over gesproken met Ajax', stelt Schreuder. 'Zij weten ook hoe wij op dit moment spelen, dat was een belangrijke factor. Als je gewend bent om vooruit te spelen, moet je niet naar een ploeg gaan die helemaal inzakt.'

'De Waal maakt een heel goede indruk'

Schreuder is hoe dan ook zeer tevreden met de komst van De Waal, die zowel als spits als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. 'Ik heb Max vorig jaar ook weleens zien spelen, want ik wist dat heel veel clubs hem volgden. Toen was hij inderdaad meer een middenvelder, nu is hij een echte spits geworden', vertelt de trainer.

'We hebben een goed gesprek gehad met Ajax over hoe we hem hier aan het spelen kunnen krijgen. Op welke positie dat wordt, zullen we wel zien', gaat de oefenmeester verder over De Waal. 'Het is voor hem ook goed dat iemand als (Oussama) Darfalou er nu bij is. Max is nog een jonge speler, maar hij maakt een heel goede indruk.'

De Waal heeft enkele specifieke kwaliteiten in de ogen van Schreuder: 'Ik vind dat hij fysiek sterk is en hij is loopsterk. Max is misschien niet supersnel, maar hij heeft een goed oog voor ruimtes en heeft een goed schot in de benen. Dat heb ik al gezien. Ik ben blij dat hij ons komt versterken, want we hebben iedereen hard nodig, dat blijkt deze week maar weer', verwijst de trainer naar de vele coronagevallen in het betaald voetbal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties