Schreuder blij met komst De Waal: 'Zeker een jongen met mogelijkheden'

door Terrence Riepma 6

Bron De Telegraaf

Schreuder blij met komst De Waal: 'Zeker een jongen met mogelijkheden'

door Terrence Riepma 6

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dick Schreuder is blij met de komst van Max de Waal naar PEC Zwolle, zo vertelt de trainer in gesprek met De Telegraaf. De aanvaller van Jong Ajax wordt het komende halfjaar gehuurd door de Overijsselse club, die in de Eredivisie op de achttiende en laatste plaats staat.

De Waal moet PEC Zwolle dus gaan helpen in de strijd tegen degradatie, al zit er natuurlijk ook een persoonlijk belang bij voor de 19-jarige. 'We gaan kijken hoe hij zich bij ons verder ontwikkelt, want de Eredivisie is natuurlijk wel weer anders dan de Keuken Kampioen Divisie', aldus Schreuder.

De trainer ziet in ieder geval veel potentie in De Waal, die bij Jong Ajax zowel als spits als aanvallende middenvelder uit de voeten kwam: 'Het is zeker een jongen met mogelijkheden', zegt Schreuder. 'In de opleiding van Ajax heeft hij ook andere posities ingevuld. Dat biedt ook voordelen.'

De Waal topscorer van Jong Ajax

De Waal heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug in de Keuken Kampioen Divisie. Het talent uit Hoorn werd door trainer John Heitinga omgebouwd tot spits en scoorde vanaf die positie negen doelpunten in twintig wedstrijden - wat hem topscorer van Jong Ajax heeft gemaakt. Voor de ontwikkeling van De Waal werd besloten dat een huurperiode in de Eredivisie de juiste stap zou zijn. Tevens heeft hij zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd, waardoor de rechtspoot nu tot en met de zomer van 2024 vastligt in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties