Ajax Vrouwen na zege door in CL

door Finn Dekker 3

Ajax Vrouwen heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Champions League. De Amsterdammers wonnen na de thuiswedstrijd ook de uitwedstrijd van Sparta Praag.

De dames kwamen eerst nog op achterstand in Tsjechië. Na rust lukte het Ajax echter de stand om te buigen. Binnen twee minuten was het twee keer raak, door tweemaal Vanity Lewerissa. Invaller Eshly Bakker leek vlak voor tijd nog de voorsprong te vergroten, maar zij zag haar penalty gekeerd worden. Eindstand: 1-2.

1-0 Burkenroad (27')
1-1 Lewerissa (50')
1-2 Lewerissa (51')

Opstelling Ajax: Kop; Van der Most, Akkerman, Røddik, Van Es; Oudemast, Zeeman, Salmi; Verhoeve, Jansen, Lewerissa.