AD verwacht tegen FC Groningen middenveld met Tadić, Álvarez en Taylor

door Gino Haverkamp 116

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht tegen FC Groningen middenveld met Tadić, Álvarez en Taylor

door Gino Haverkamp 116

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het middenveld van Ajax zal volgens het Algemeen Dagblad tegen FC Groningen bestaan uit Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Dušan Tadić. Met de twee laatstgenoemde spelers begon het elftal van Alfred Schreuder ook aan de tweede helft tegen Fortuna Sittard (2-3 zege). Dit zou betekenen dat Steven Berghuis buiten de boot valt.

Het was de discussie van de afgelopen week: wie moeten op het middenveld van Ajax staan? Ajax begon tegen Fortuna Sittard met Daley Blind als meest controlerende middenvelder, met Taylor en Berghuis vlak voor hem. Dat beviel Schreuder uiteindelijk niet, die vervolgens Taylor als nummer 6 opstelde en Blind terugverwees naar de achterhoede. Volgens het AD begint de ervaren Ajacied dan ook als centrumverdediger tegen FC Groningen. Álvarez keert terug van zijn schorsing en zou dan als meest controlerende middenvelder spelen.

Blind wordt in de verdediging vergezeld door Devyne Rensch, Jurriën Timber en Owen Wijndal, die tegen Fortuna Sittard ook de achterhoede vormden. Aankoop Jorge Sánchez is nog niet beschikbaar. Hij is na het afronden van zijn transfer teruggekeerd naar Mexico om zijn werkvergunning te regelen. Hij sluit op zijn vroegst pas volgende week aan.

Doordat Tadić naar verwachting op het middenveld speelt, staat Brian Brobbey waarschijnlijk in de punt van de aanval. Dat kondigde Schreuder min of meer ook aan op de persconferentie van vrijdagmiddag. Steven Bergwijn en Antony zijn de vleugelaanvallers van dienst en Remko Pasveer mag ook tegen FC Groningen weer het doel verdedigen.

Verwachte opstelling Ajax tegen FC Groningen

Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Taylor, Tadić; Bergwijn, Antony; Brobbey.

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.